Nu intotdeauna barbatii, mai ales cei obisnuiti cu tinute casual, stiu sa asorteze piesele de imbracaminte unele cu altele sau ce camasi sa poarte la anumite sacouri sau cravate.

Prin urmare, acest articol se vrea a fi un mic indrumar/corector de tinuta pentru barbati, astfel incat macar o parte dintre ei sa nu mai faca greseli de baza in alegerea pieselor de imbracaminte:

  • nu toate camasile au gulerele la fel, motiv pentru care nodurile la cravata trebuie adaptate in functie de latimea capetelor. Cele mai multe camasi barbatesti din magazine sunt cu gulere stramte, insa asta nu inseamna ca la o camasa cu maneci largi se poate face un nod stramt.
  • ca regula generala, o camasa trebuie sa aiba manecile suficient de lungi astfel incat sa depaseasca incheietura mainii, insa nu cu mai mult de un centimetru. Sacoul poate fi mai scurt, insa nu cu mai mul de 1,5-2 centimetri. Mai mult, el nu ar trebui sa depaseasca incheietura in conditii normale. NICIODATA.
    Au apus vremurile in care camasile abia se vedeau de sub sacouri. Astazi, in functie de camasa, sacourile trebuie incheiate la maxim 2 nasturi. Mai mult de 3 nasturi incheiati denota nesiguranta si faptul ca persoana respectiva nu poarta in mod frecvent nici sacou si nici camasa.
  • o camasa neagra nu poate fi niciodata asociata cu un sacou alb si nici cu o cravata alba. O astfel de combinatie trece foarte mult peste limita excentricitatii si de aceea, este de evitat;
  • pentru ca o camasa si un sacou sa constitue un look perfect, sacoul trebuie sa aiba cea mai mica dimensiune care sa cuprinda trupul. Un numar mai mare va da impresia de kilograme in plus si nici nu va arata deloc bine.
Cum-să-te-îmbraci-bine

5 greseli de tinuta pe care le fac barbatii

http://itzone.info/wp-content/uploads/2013/07/Cum-să-te-îmbraci-bine.jpghttp://itzone.info/wp-content/uploads/2013/07/Cum-să-te-îmbraci-bine-150x150.jpgMarian ZagardeanFashion
Nu intotdeauna barbatii, mai ales cei obisnuiti cu tinute casual, stiu sa asorteze piesele de imbracaminte unele cu altele sau ce camasi sa poarte la anumite sacouri sau cravate. Prin urmare, acest articol se vrea a fi un mic indrumar/corector de tinuta pentru barbati, astfel incat macar o parte dintre...