Vom incerca sa va ajutam cu o lista completa de condimente, iar incet incet vom da si cateva sfaturi de utilizare a acestor condimente.

Anasonul sau Pimpinella anisum este cunoscut pentru:

  • Se folosește la tratarea anumitor afecțiuni digestive ( în special ale intestinului) și respiratorii;
  • Afecțiuni ale căilor urinare;
  • Slab efect laxativ.

Mai este cunoscut si Anasonul stelat sau Illicium Verum.

# Ardeiul iute sau cum mai este cunoscut in diverse limbi: Cayenne pepper, Red pepper, Chilli. Iuteala ardeilor se masura in unitati Scoville. Cei mai iuti ardei au intre 200.000 si 300.000 de unitati Scoville, iar majoritatea tarilor europene nu utilizeaza ardeii iuti in mancarurile traditionale, doar in zona mediteraneeana si in Ungaria sunt foarte folositi, iar noi romanii fara o “ciusca” nu ne simtim bine la masa.

# Busuiocul sau Ocimum basilicum, binecunoscut tuturor, folosim cel mai des frunzele dar se poate utiliza si planta intreeaga. Deoarece prin gatit isi pierde aroma, se foloseste dupa ce mancarea a fost pusa in farfurie.

# Chimionul sau cuminum cyminum mai est ecunoscut si drept chimion turcesc. Semintele de chimion sunt folosite ca ingredient la prepararea pudrelor de curry. Foarte des utilizat in India.

Cimbrul

http://itzone.info/wp-content/uploads/2012/11/anason-condimente.jpghttp://itzone.info/wp-content/uploads/2012/11/anason-condimente-150x150.jpgMarian ZagardeanCulinareDiete,Retete Moldovenesti,Sfaturi
Vom incerca sa va ajutam cu o lista completa de condimente, iar incet incet vom da si cateva sfaturi de utilizare a acestor condimente. # Anasonul sau Pimpinella anisum este cunoscut pentru: Se folosește la tratarea anumitor afecțiuni digestive ( în special ale intestinului) și respiratorii; Afecțiuni ale căilor urinare; Slab efect...