Am fost selectat sa particip la Master Chef, si m-am bucurat nespus, mai ales ca m-a selectionat sotia, sa privim impreuna cum se chinuie unii la PRO TV sa ia premiul de 50 de mi de euro. Eu cu siguranta voi castiga finala de fotoliu, insa am si eu reteta mea de pui, care ar fi luat nu premiul intai, ci cu siguranta Marele Premiu, la sectiunea haios!

Mai in gluma, mai in serios, hai sa “trecem la treaba”, vorba altui concurent de la alt show TV. Si cum carnea nu se vinde de cele mai mult eori preparata, am sa va explic eu cum o prepar, pentru a face pe plac micii mele familii, formata din stotie, cateva flori si pisica vecinului.

Stiu ca sunteti curiosi cum pregatesc eu carnea de pui, de iese asa de delicioasa. Iata cateva secrete, pentru a avea o sursa bogata nutritiv, echilibrata si sanatoasa pentru masa de pranz.

In primul rand pentru ce va propun eu nu va trebuie decat doua copanele de pui, recomandat de casa, dar daca nu gasim,luam de la super market, unul plin de steroizi si umflat, dar la pret redus.

Mai avem nevoie de vitamine, iar ce poate sa ne ofere mai mult decat fasolea? Desi la pretul din ultimii ani, parca mai bine cumparam icre de stiuca. Dar asta va fi la reteta pescareasca, acum adaugam si putin orez (ati vazut ce destepti sunt japonezii – de la orez se trage), gatim putin, si ornam farfuria ca in imaginea alaturata.

Cel mai important este sa gatim carnea de pui la gratar si sa nu uitam maslina din care vom confectiona ochiul, caci ce farmec ar mai avea farfuria noastra de Master Chef fara ochi? Ar fi un pui fara ochi, la fel cum este ciorba de pui in care nu pui pui, insa apa pui ca sa facci ciorba de pui!

Daca v-a placut platoul meu, mai treceti pe aici! O sa pregatesc special pentru voi un nou fel de mancare traditionala (adica e o traditie la noi in familie ca eu sa gatesc masa de seara), cand va ofer ursulet cu omleta!

Platou cu pui

Platou cu pui

http://itzone.info/wp-content/uploads/2013/06/Platou-cu-pui.jpghttp://itzone.info/wp-content/uploads/2013/06/Platou-cu-pui-150x150.jpgMarian ZagardeanMaster ChefRetete Moldovenesti
Am fost selectat sa particip la Master Chef, si m-am bucurat nespus, mai ales ca m-a selectionat sotia, sa privim impreuna cum se chinuie unii la PRO TV sa ia premiul de 50 de mi de euro. Eu cu siguranta voi castiga finala de fotoliu, insa am si eu...