FaceBook vrea sa spui in ce tara esti

By | August 25, 2019

Mai nou FaceBook te forteaza sa spui totul despre tine si sa fie public asta. Ai o pagina cu peste 10.000 de fani? Trebuie sa confirmi tara unde esti si sa afisezi asta public, altfel nu vei putea posta cu identitatea paginii. Nu pare a fi ok, in curand o sa stie toti tutul despre tine. O sa fii pus sa-ti dai adresa exacta, locul de munca si alte date. Deja numarul tau de telefon este obligatoriu pe FaceBook, adica nu prea mai ai cum sa ai pagini si grupuri mari fara sa ai contul confirmat prin telefon.

FaceBook vrea sa spui totul despre tine

In timp FaceBook a facut multe abuzuri, de la instalarea de programe antivirus preferate de ei, care s-au dovedit a fi inutile si pana la confirmarea identitatii prin ghicirea pozelor din profilele celor cu care te-ai imprietenit. Totul cu un singur scop, sa ai un profil din care ei sa stie totul despre tine. Deja trebuie sa ai activata primirea de SMS-uri de la FaceBook, adica nu e suficient ca-ti umplu email-ul cu tot felul de lucruri inutile, gen nu stiu cine a postat, a dat like, etc. dar acum o sa stergi si SMS-urile din telefon.

Asa se ajunge de la niste lucruri banale la controlul exagerat al activitatii tale pe internet. Apoi cand apar probleme ca cele din UK, cand au fost folosite date personale de catre FaceBook, singurii care pierd sa fie doar utilizatorii. Da, reteaua de socialzare are deja stranse prea multe date personale de la utilizatori, asta este in mod cert o realitate. Iar daca in Europa se mai lupta cumva cu asta, in SUA pare a fi totul OK. Deja pentru a se eschiva de obligatii, FaceBook se muta din Europa – ma refer la sedii, tocmai pentru a putea face in continuare ce vrea, pentru a nu respecta 100% prevederile GDPR-ului. Iar noi suntem blocati in asta, pentru ca folosim zilnic reteaua lor.

FaceBook

FaceBook vrea sa spui totul despre tine