Fara servetele umede in viitor, oare de ce?

By | May 14, 2018

Abia am terminat de scris despre cazul Claudia Gutulescu din UK ca a mai picat o bomba toto de la britanici, vor sa interzica servetelele umede pentru ca au un continut ridicat de platic si evident nu sunt biodegradabile conform ultimilor legi privind protejarea mediului. Sincer eu nu le prea folosesc, dar le folosesc pe cele pentru ochelari W5. Ma gandesc sa-mi fac un stic pe cativa ani? Adica 10 pachete sa am de sters ochelarii?

Fara servetele umede in viitor, oare de ce si de cand?

Cea mai importanta problema a servetelor umede nu este de fapt ca polueaza mediul mai mult decat sticlele de plastic, ci evident ca asta e principala cauza a infundarii canalizarilor. Asa ca o sa ne stergem iar cu carpa, ca pe vremuri. Culmea este ca producatorul Guardpack zice ca ale lor servetele sunt bidegradabile, ca nu sunt o problema pentru mediu, deci unde o fi pana la urma adevarul? Ale lor or fi, dar cele din poliester sigur nu sunt, deci pana la urma avem o problema si probabil ca se vor impune norme drastice, vor ramane pe piata cativa producatori care vor face punga si mai mare!

Totul pleaca de la promisiunea facuta de Teresa May legata de plastic, asa ca fie este vorba de un interes major la mijloc, fie o sa ramanem doar cu servetele umede 100% biodegradabile, fie ne stergem cu servetelele de hartie sau cu “basmaluta” cum zice un prieten de la Chsinau stabilit in UK si care ne-a dat vestea! oricum mai este pana in 2040 cand expira termenul limita, mai bizar este ca se zvoneste ca o sa dispara si paiele din plastic, alea de beau smecherii suc din sticla de Coca Cola!

Șervetele umede