Am dicis ca este bine sa postam si anumite retete mai deosebite, asta pentru ca multe din cele pe care le pregatim zilnic sunt cunoscute de majoritatea bucatarilor mai mult sau mai putin iscusiti, insa atunci cand vrem sa experimentam ceva nou, e bine sa avem si de unde alege.

Pentru a pregati gem de roşii, avem evident nevoie in principal de rosii si zahar. Mai avem nevoie de scorţişoară şi ghimbir.

Gem de rosiiIngrediente:

  • 6 kilograme de roşii bine coapte
  • 2 kilograme de zahăr
  • 3 lămâi
  • 1 lingură rasă pudră de scorţişoară
  • 1 linguriţă de  ghimbir pudră

Rosiile se spala foarte bine, apoi se taie cubulete, sau cum vreti voi, doar sa fie bucatele marunte pentru a va ajuta sa  separati pulpa de coji şi seminţe. Sucul de roşii se fierbe la foc mic, până scade aproape la jumătate.

Adăugaţi peste sucul de roşii coaja şi zeama de lămâie, scorţişoara, ghimbirul şi zahărul. Nu uitati sa spalati bine lamaia mai intai, iar apoi sa radeti coaja. Aproximativ 30-50 de minute se fierbe la foc mic amastecand continuu până când s-a legat într-un sos consistent.

Se pastreaza in borcane sterilizate si se consuma cu mare pofta! Susrsa foto: Blogul carmen-tobias

http://itzone.info/wp-content/uploads/2012/12/Gem-de-rosii.jpghttp://itzone.info/wp-content/uploads/2012/12/Gem-de-rosii-150x150.jpgMarian ZagardeanDulciuriDulciuri,Gem de roşii
Am dicis ca este bine sa postam si anumite retete mai deosebite, asta pentru ca multe din cele pe care le pregatim zilnic sunt cunoscute de majoritatea bucatarilor mai mult sau mai putin iscusiti, insa atunci cand vrem sa experimentam ceva nou, e bine sa avem si de unde...