Instalare aceeasi licenta Windows pe mai multe calculatoare

By | July 5, 2019

Se poate instala o licenta Windows pe mai multe calculatoare? In mod evident raspunsul este negativ! De ce? Pai o cheie de activare este valabila pe un singur PC, iar daca vrei sa o folosesti a doua oara, nu va functiona! A trecut vremea cand cu un singur CD puneai Windows-ul pe 100 de calculatoare, deci pe langa faptul ca exista o diferenta intre licentele OEM si Retail. In schimb poti sa folosesti acelasi CD Key pe orice licenta de acelasi tip [ adica varianta Windows! ].

Instalare aceeasi licenta Windows pe mai multe calculatoare

In mod normal cand cumperi o licenta de Windows cumperi de fapt CD Key-ul, pentru ca poti descarca gratuit fisierele de pe site-ul oficial Microsoft. Daca este o licenta OEM o vei putea folosi pe un singur PC, fiind posibila doar reinstalarea – mai problematic este daca schimbi placa de baza, cand practic va trebui sa corespondezi cu Microsoft pana te vor crede si iti vor da voie sa reinstalezi pe PC-ul cu placa de baza [ sau HDD ] noua. Cel mai bine este sa iei o licenta Windows Retail, care desi e mai scumpa cu cativa dolari, iti permite sa o instalezi pe un singur PC odata, dar daca este cazul o poti reinstala de cate ori vrei tu!

Asadar daca nu vreti sa aveti probleme cu PC-ul sau laptopul, nu instalati aceiasi licenta pe mai multe dispozitive in acelasi timp! Gasiti mai multe detalii si pe site-ul oficial Microsoft. In speranta ca v-am fost de folos, cititi si alte articole de pe site-ul nostru sau reveniti periodic pentru stiri de ultima ora din domeniul IT.

Licențe Windows