Intreaba un avocat sau cauta raspunsurile pe site

By | September 23, 2015

Zeci de persoane ne intreaba zilnic cate ceva si avocatul incearca sa raspunda intrebarilor voastre, iata si cele mai noi intrebari sosite pe adresa noastra sau pe pagina de FaceBook. Evident ca avocatul nu va raspunde de doua ori la aceiasi intrebare, asa ca inainte de a posta o intrebare vedeti daca nu cumva s-a mai raspuns la ea.

Intreaba un avocat sau cauta raspunsurile pe site

Buna ziua, In anul 2012 am cerut lamurii primariei comunei Sirbeni Teleorman cu privire la o terasa (bar) construita pe domeniul public. Raspunsul a fost: -Terasa este construita ilegal si urmeaza sa fie demolata in cel mai scurt timp. Dupa o luna socotind ca cel mai scurt timp a trecut am revenit cu alta sesizare. Raspunsul a fost: Terasa se va demola deindata. Nu s-a mai intamplat nimic pana in anul 2014 cand am mers in audienta la prefect. Primaria auzind ca am indraznit sa merg la prefect ma amendat cu 1000 de lei pentru motivul ca am contruit fara autorizatie, desi aveam autorizatie. Am castigat in apel anularea procesului verbal. Prefectura a trimis Inspectia de stat in constructii in control la acea terasa si a concluzionat: -Terasa este construita ilegal si urmeaza sa fie demolata pana la data de 08.09.2014, Primaria sa urmareasca demolarea si sa transmita Inspectoratului de stat in constructii si Consiliului Judetean rezolvarea cazului. Pana azi nu s a mai intamplat nimic, autoritatile continua sfidarea legii, si noi nu ne putem odihni noaptea. Va rog frumos un sfat cu ce ar trebui sa fac mai departe. Cu stima Miu.

O alta intrebare legata de uzufruct: ma numesc Lucian si as dori un raspuns juridic. Mama mea si cu mine am donat o proprietate unicului meu fiu cu clauza de uzufruct viager pentru mama. Mama doreste sa-mi cesioneze clauza de uzufruct prin testament, mentionez ca nu exista clauza de intretinere sau altceva in contract si notarii m-au refuzat categoric ca nu poate face testament cu cesiune. [ Raspuns: uzufruct la vanzare = folosinta pe perioada vietii – deci dupa nefericitul eveniment bunul intra in posesia deplina a cumparatorului  sau a beneficiarului donatiei]!

avocat-online