Probabil ca Moldova este una din cele mai mari zone ca diversitate cand vine vorba de retete culinare, caci datorita istoriei sale zbuciumate, are acum o bucatarie de invidiat. Sa luam doar zona Bucovinei, cea de la noi si cea din jurul Cernautiului. Deja influentele se vad, dar daca adaugam bucataria din Republica Moldova sau din Ucraina, in nord, sau mai la sud, langa gurile Dunarii, deja ne lasa gura apa, dupa atatea bunatati.

Retete culinare Moldovenesti – Alivenci

Malai pentru Alivenci

Multa lume le cunoaste mai bine sub denumirea de placinta ciobanului, va propunem o prajitura cu un gust deosebit, dar care se prepara foarte usor. Aveti nevoie de:

# 400 gr branza oi
# 100 gr smantana
# 100 gr malai
# 5 oua
# 50 gr unt
# 50 gr faina
si un praf de sare.

Branza trebuie sa fie sfarmata sau data prin razatoare, peste care adaugam untul topit si ouale. Dupa ce adaugam malaiul, faina , un praf de sare si omogenizam, turnam compzotia intr-o tava, unsa in prealabil cu unt. Se pune la cuptor si cum de s-a rumenit, o scoatem. Placinta noastra este gata! Nu uitati sa adaugati smantana deasupra! Altfel nu ar fi Alivenci!

Marian ZagardeanRetete MoldovaAlivenci,Placinta ciobanului,Retete Moldovenesti
Probabil ca Moldova este una din cele mai mari zone ca diversitate cand vine vorba de retete culinare, caci datorita istoriei sale zbuciumate, are acum o bucatarie de invidiat. Sa luam doar zona Bucovinei, cea de la noi si cea din jurul Cernautiului. Deja influentele se vad, dar daca...