Am promis ca vom prezenta pe site-ul nostru retete din toata Romania, iar la sectiunea international retele culinare culese de mine din toata lumea – pe unde ajung si eu in interes de serviciu. Astazi am zis sa dau startul la concursul personal Master Chef de Maramures, unde va invit sa ne dati cele mai interesante retete ce provin din aceasta zona.

Deja cred ca ati inteles ca in poze voi incerca sa va dau cateva idei de a aranja un platou in mod placut. Astazi la pranz am decis sa pregatsesc o mancare din Maramures, cunoscutele Scrijele. Acestea sunt de fapt niste cartofi copti pe o tabla. Taiem rotocoale de cartofi, apoi le coacem pe plita, tabla sau tigaie. Daca le prajiti in ulei incins veti obtine cartofi prajiti – aveti grija sa-i taiati subtire de tot – sau acele chips-uri minunate, dar facute in casa.

Daca tot suntem in zona Maramuresului va recomand si niste tocini sau toci, piftele din cartofi. Avem nevoie doar de cartofi, un ou si sare. Si evident asa cum imi plac mie, cu smantana. Dam cartful prin rozatoare, stoarcem bine de apa, adaugam un ou, dam prin faina ca la piftele si punem in tigaie la prajit. Stici ce gustoase sunt?

Ce ramane de facut? S atrimiteti si voi pe Ro.Bucatar – pagina noastra de facebook poze si retete interesante, noi le vom raspandi si astfel vom deveni cu toti bucatari iscusiti!

http://itzone.info/wp-content/uploads/2015/09/Jobs-in-UK.jpghttp://itzone.info/wp-content/uploads/2015/09/Jobs-in-UK-150x150.jpgMarian ZagardeanCulinareMaramures,Toci,Tocini
Am promis ca vom prezenta pe site-ul nostru retete din toata Romania, iar la sectiunea international retele culinare culese de mine din toata lumea - pe unde ajung si eu in interes de serviciu. Astazi am zis sa dau startul la concursul personal Master Chef de Maramures, unde va...