Beneficiile semintelor de chia

By | September 4, 2013

Am decis noi ca este timpul sa mai dam si cateva sfaturi, avand in vedere ca daca tot vorbim despre retete naturiste, despre mancaruri vegetariene, de ce nu am discuta si despre alimentele si produsele care ne fac bine organismului? Printre aceste produse se numara si semintele de chia. Poate nu multa lume a auzit de ele, asa ca vom impusca doi iepuri dintr-o data.

Semintele de chia sunt, daca e sa ne luam dupa cei mai renumiti nutritionisti din lume, alimentul cu cel mai valoros continut nutritional. Indifrent ca este pe primul loc sau printre primele 10, important este ca se gaseste in fruntea clasamentului alcatuit de nutritionisti. Iar la capitolul TOP 10, semintele de chia nu lipsesc din nici unul.

Concentratia de  Omega 3 este mai mare chiar daca comparam cu pestele, deci beneficiile consumului de seminte de chia este evident. Aceste seminte provin de la planta cunoscuta sub denumirea de Salvia hispanica si provine din America Latina.

Consumul de seminte de chia ajuta atat in cazul persoanelor ce tin o dieta pentru slabit, cat si in cazul celor ce sufera de anumite afectiuni, continutul bogat in antioxidanti recomandand consumul lor.

Se pot consuma ata crude cat si prajite, au un gust asemanator nucilor – deci nu trebuie sa va faceti griji ca nu vor fi pe gustul vostru, avand si avantajul ca sunt usor digerabile, deci asimilarea este foarte usoara.

Se recomanda folosirea lor in salate, supe sau chiar in cerealele servite la micul dejun.  Pentru mai multe detalii, va puteti interesa pe site-ul BioPortal!

Bioportal

One thought on “Beneficiile semintelor de chia

  1. Marius

    Semintele de chia previn aparitia diabetului

    Consumul regulat al semintelor de chia ajuta la reglarea nivelului glicemiei (zaharului) din sange si la combaterea riscului de aparitie a diabetului, o boala atat de raspandita la ora actuala in lume.

    Semintele sunt un aliment benefic si pentru cei care sufera deja de diabet, intrucat au un indice glicemic foarte mic si favorizeaza digerarea lenta a alimentelor.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *