Cel mai bun browser de anul acesta

By | August 28, 2018

De cand am luat noul meu laptop Asus cu Windows 10 preinstalat am inceput sa ma gandesc serios la ce optiuni am pentru browser. Google Chrome vad ca foloseste in jur de 2 GB de memorie RAM si ajunge sa incetineasca HDD-ul destul de mult. Evident ca eu am mereu peste 5 -7 TAB-uri deschise simultan, din care FaceBook cu preponderenta, ceea ce ar explica cat de cat aceste rezultate. Am mai folsit pe vremuri FireFox si ma gandesc sa revin la el, macar pentru a putea face o comparatie. Mozilla zice ca e mai bun, altii zic ca nu e chiar asa, dar merita incercat – sfat util: cumparati laptop-uri cu peste 6 GB de memorie RAM si daca se poate cu SSD.

Cel mai bun browser de anul acesta

In afara de Google Chrome si FireFox ar mai fi de incercat Opera, dar sincer sa fiu dupa ce am recitit de cateva ori toate review-urile in romana, franceza si engleza, am tras concluzia ca nu am sanse sa imi mearga mai bine laptopul decat daca-i fac un UpDate de RAM, ceea ce este exclus, avand in vedere ca trebuie dezmembrat total – buna tehnologie au mai ales si astia de la Asus. Clar, ce sa te astepti de la taiwanezi? Ca si cum daca o sa aleg data viitoare un Lenovo chinezesc – cu un procesor AMD – mai multe nuclee, la acelasi pret sau mai ieftin ca un procesor Intel – acum am un i3 si sunt total nemultumit!

Revenind la browsere, cred ca pana la urma daca ai nevoie de securitate si incredere, cum Internet Explorer pare a misca mai greu – acum vad ca-si zice Edge! Ideea e ca astia de la Microsoft zic ca e facut pentru Windows 10, poate asa o fi? Daca le deschid pe ambele vad ca la RAM parca ultimul sta mai binisor, in schimb la utilizare HDD Chrome ar fi mai in fata – in afara de clipele cand ajunge la 100%! Am facut si cateva probe, este clar – cel putin la RAM Edge sta mult mai bine, o sa fac si o proba exclusiva – adica o sa folosesc numai browserul propus de Microsoft pe FaceBook si o sa verific daca merge mai bine, apoi o sa revin cu un review complet.

Cel mai bun browser