Cum sa-ti faci propria aplicatie pentru Android

By | July 23, 2020

Cine nu vizeaza la macar o aplicatie proprie pentru Android [ merge si iOS, dar in alt tutorial ], asa ca hai sa vedem la inceput de ce avem nevoie ca sa putem dezvolta singuri propria aplicatie. Ar trebui sa stapanesti macar un limbaj de programare, sa zicem Java. Daca pozezi cunostinte cat de cat solide de programare, trecem la pasul 2, SDK-ul pentru Android, mai exact interfata care te va ajuta sa implementezi aplicatia. Ca sa poti lucra mai ai nevoie de Android Studio, daca ai instalat SDK-ul ai si mediul de lucru – Android Virtual Device si evident un telefon mobil pe care sa testezi aplicatia ta.

Cum sa-ti faci propria aplicatie pentru Android

Am zis mai sus ca aveti nevoie de Java, pe care o sa-l descarcati de aici, apoi veti putea deja sa va pregatiti de lansarea primei capodopere – aplicatia pentru Android. Sugerez sa o verificati pe telefon si nu pe tableta, pentru ca de multe ori modul de prezentare difera. Apoi evident veti descarca cu ajutorul Android SDK Manager tot ce va trebuie pentru ca sa lucrati. Sfatul meu pentru incepatori sa mearga pe varianta de fisiere sugertata de ei, ca oricum nu va pricepeti.

Am ajuns la Android Studio, adica interfata grafica de unde veti lucra dumneavoastra la aplicatie. La Windows se merge pe next si iar next pana la final. Nu configurati voi, ca stie el mai bine in modul implicit ce si cum. Descarcati de aici. Atentie! In secțiunea Compatibility se bifeaza optiunea Run this program as an administrator si se definitiveaza modificarile accesand butonul Apply. Cam asta era important in prima faza, daca se va manifesta interes, promit sa vin si cu partea a doua, mai importanta si evident mai utila pentru incepatori.

aplicație pentru Android

Cum sa-ti faci propria aplicație pentru Android