Importanta incheierii unei asigurari pentru transportul marfurilor internationale

By | November 14, 2018

Atunci cand vorbim despre transporturile de marfa la nivel international incheierea unei polite de asigurare este mai mult decat vitala. In acest mod atat transportatorul cat si clientul se asigura ca marfa ajunge in deplina siguranta la destinatie. De asemenea, chiar daca se produce un eveniment neprevazut independent de vointa umana exista o acoperire care sa ofere despagubire.
In momentul in care se efectueaza transporturi de marfuri internationale, pe drum pot sa apara o multime de provocari cu care poate, conducatorul camionului nu este familiarizat. Solutiile pe care le ofera o polita de asigurare pentru domeniul transporturilor internationale nu sunt deloc aspecte care sa fie trecute cu vederea.

De ce este necesar sa se incheie o asigurare?

In ceea ce priveste transportul de marfa este recomandat de catre specialisti sa se incheie asemenea polite de asigurare intrucat in acest fel se elimina foarte multe riscuri care ar putea aparea in timpul transportului.
Legat de contractul care se incheie cu firma de asigurare este demn de mentionat faptul ca sunt anumite conditii si excluderi pe care acesta le contine si, acestea toate trebuie consultate in prealabil pentru a se putea lua o decizie in cunostinta de cauza.
De asemenea indiferent daca este vorba despre transporturi de marfa in spatiul european, aceste conditii ii privesc pe transportatori, pe clientii acestora dar si societatea care asigura conditiile prin intermediu contractului incheiat. Fiecare dintre acestia are anumite obligatii pe care trebuie sa le respecte in functie de termenii contractuali pe care ii are de indeplinit.

Motive pentru care incheierea asigurarilor suplimentare trebuie luate in considerare

Transporturile de marfa internationale se refera in mod strict la transportul international de marfa si, pentru a se putea desfasura in mod corespunzator trebuie sa se supuna unor conditii fara de care nu se poate realiza transportul in sine.
Fiecare transport marfa este insotit de documente cum ar fi licenta de transport (una dintre cele mai importante documente), cele ale autovehiculului cu care se realizeaza transportul dar si cele suplimentare cum ar fi aceasta asigurare de transport.
Cu toate ca uneori unii transportatori tind sa excluda din calcul beneficiile pe care le ofera o asemenea asigurare cu certitudine isi asuma foarte multe riscuri. In timpul unui transport de marfa international se pot intampla multe evenimente neprevazute.
Pe piata asigurarilor activeaza numeroase companii care si-au castigat increderea in clientii lor si au reusit sa ofere solutiile potrivite clientilor lor. Insa, cu toate acestea exista si cealalta fata a monedei intrucat, de multe ori, prin intermediul unor agenti mai putin calificati sau chiar incepatori care nu au reusit sa ofere solutii satisfacatoare au reusit doar sa piarda increderea potentialilor clienti. Multe companii de transport de marfuri activeaza doar utilizand documentele obligatorii pe care le impune legislatia. Insa, daca este sa se ia in calcul beneficiile si optiunile pe care le ofera o polita de asigurare suplimentara in domeniul transporturilor, atunci in mod clar, pretul platit pentru o astfel de polita este unul mult prea mic in comparatie cu beneficiile.