Oare ce viteza mai am la internet?

By | February 23, 2021

Am ranas mereu cu gandul la viteza internetului din 2008 cand am stat in Bucuresti, nu am masurat-o, dar cu siguranta era de 10 ori mai mare decat cea pe care o am acum la Orange Moldova. Nu mai zic de UpLoad, colo e jale mare, nu am cum sa trec de 30 Mbps. Fara doar si poate, moldovenii stau mai bine la internet ca nemtii, sunt mai scumpi ca romanii, viteze mai mici de cateva ori – sau zeci de ori – dar e ok. Daca tin cont ca sunt pe WiFi si ca pe cablu pot urca lejer pana la aproape 300 Mbps, sa zicem ca oarecum e bine. Asta in contextul in care sunt conectate in acelasi timp pe WiFi 3 telefoane, trei laptop-uri si doua tablete.

Oare ce viteza mai am la internet?

Ce nu-mi place la Orange Moldova: in primul rand preturile, duble faa de Romania, dar aici nu m-as plange asa de tare. Ma enerveaza ca nu am internet la cartela sau abonament si ca nu am o varianta rapida de a impiedica consumul banilor cand se conecteaza fara sa vreau 4G-ul. In Romania ai trafic sa-ti pui si-n cap, aici intri si activezi zilnic 50 MB, cat sa dai doua mesaje pe WhatsApp. Acum sa fim pe de alta parte drepti, ce pretentii saia daca incarci cu 2,5 euro cu TVA cu tot? De anul trecut din septembrie am incarcat cu 7,5 euro cu TVA, asa ca nu prea am motive sa ma plang.

Mai incarc inca 2,5 euro pe tableta la Moldcell, si uite cum dau eu doar 5 euro ca sa am doua numere functionale. Asa e viata, nu e mereu justa, cum zicea cineva ieri ncsf. Sa ne multumim ca stam mai bine ca altii, se putea sa fie si mai rau. Pana la urma Orange Moldova se aliniaza si ea la standardele din tara unde opereaza, de ce sa dea mai mult decat e nevoie?