Resigilate

By | October 16, 2017

De multe ori, gasim in magazinele online oferte de produse resigilate, de cele mai multe ori recomandate pe pagina produsului principal, ba mai mult, o mare parte dintre aceste magazine au si o categorie dedicata acestui tip de produse, insa informatiile sunt destul de vagi si neclare. Din diferite motive, probabil din considerente de marketing, “vanzatorii” online evita afisarea exacta a provenientei produselor in aceasta categorie si starea lor reala, a minusurilor pe care le au si iti arunca in prim plan chestiile misto, garantie 2 ani, aceleasi beneficii ca la un produs nou, etc.
Am incercat chiar sa obtin mai multe informatii, la un moment dat, ma interesa un televizor resigilat, care avea un pret destul de bun si am solicitat mai multe detalii, atat telefonic, cat si pe email, insa fara prea multe rezultate, fiind indrumat catre showroom pentru a vedea produsul fizic si a-l testa.
In cautarile mele pe internet, pentru ca nu imi place sa renunt asa usor cand vine vorba de o oferta buna de pret, am gasit acest articol denumit “Totul despre produsele resigilate!” , pe un site cu articole si pareri  care mi-a atras atentia prin sinceritatea cu care explica provenienta acestor produse. Practic, produsele resigilate, fie ca vorbim de produse din zona IT, telefoane, televizoare, electrocasnice, aparate foto-video, home and deco, etc (exclus produse din categoria ingrijire personala) provin din doua locuri: 1. Produse expuse prezentarii, ori ce nu se mai fabrica (ajunse la sfarsitul vietii), si 2. Produse returnate de clienti fie in termenul legal de 14 zile, daca comanda a fost facuta online, fie in 30 de zile conform politicii de retur oferita de mai toti retailerii online.

Intr-un final, am comandat televizorul online si am ajuns la concluzia ca trebuie sa acord mai multa atentie acestor comenzi, inca de la primirea produsului de la curier, pana la testarea in amanunt pentru a ma asigura ca produsul primit respecta normele producatorului de calitate si nu are vre-un viciu de fabricatie, ori defect ascuns. Un pas in plus, insa datorita pretului mult redus (aproximativ 40%), consider ca merita tot efortul.