Azi s-a lansat Android 10

By | September 3, 2019

Da, pe 3 septembrie s-a lansat sistemul de operare Android 10, desi multi utilizatori au ramans ancorati in versiunea 7, pentru ca modelele lor de smartphone nu au primit niciun UpDate de o gramada de vreme – si nici nu vor primi! Nici macar cei care au luat un Samsung Galaxy S7 nu au trecut de Android 8, iar pe piata avem deja versiunea a 10-a. Asta-i viata, ce sa-i faci? Dar nu fi suparat c anu ai ultima versiune de Android pe telefon, deja au aparut primele probleme. Google are probleme cu dispozitivele Pixel mai vechi, nu prea sunt compatibile cu noua versiune de Android!

Azi s-a lansat Android 10

Da, daca ai un dispozitiv cu Android pe el si este mai vechi de doi ani, ai sanse mari sa nu poti rula asa cum trebuie versiunea Android 10. Nu stiu de ce, dar am impresia ca vor sa te oblige sa schimbi telefonul sau tableta la maxim trei ani. Am patit-o eu cu laptopul, dar ala macar nu era de ultima generatie. Dar ce te faci cu vechile Samsung Galaxy S6 sau S7? Astea nu vor primi niciun update de sistem de operare, im curand o sa vezi ca bateria de care te temeai ca nu va tine, merg – dar nu mai ai cum sa pui aplicatii moderne pe telefon.

Teoretic pana azi Google trebuia sa rezolve peste 190 de probleme de securitate pe care le avea Android 10, azi fiind data lansarii oficiale ale noului sistem de operare. Dar ce noutati aduce versiunea Android 10 fata de cea precedenta? O parte dintre acestea au fost descoperite de cei ce au instalat Android Q, o alta parte abia acum vor fi dezvaluite celor ce au primit actualizarea sau au cumparat azi un dispozitiv cu aceasta versiune [ mai greu de crezut asa ceva! ].

Pai prima chestie ar fi acel Dark mode, un fel de afisare monocroma cu alb, negru si nuante de gri care ar salva viata bateriei.  O chestie desteapta este partajarea parolei de WiFi prin scanare QR. Asadar nu mai trebuie sa o tii minte sau sa o scrii, deci mai putina bataie de cap. Astea sunt doar primele informatii despre Android 10, urmeaza in curand pe ZonaIT un review complet pentru cititorii nostri.

Android 10

Azi s-a lansat Android 10