Bitcoin a inceput sa creasca timid

By | January 10, 2019

Bitcoin a dezamagit pe multi dintre cei ce sperau intr-o crestere permanenta, insa cea mai mare dezamagire a venit cand a ajuns la pragul de 3.200 de dolari. Iata ca in ultima vreme vedem o revigorare a monedei virtuale, Bitcoin ajungand azi la aproape 4.000 de dolari pentru un BTC. De unde vine increderea in aceasta moneda – de fapt toate variaza cam in acelasi mod – nu stim, la fel cum nu stim cat va mai creste. Analistii sunt de parere ca a cam trecut vremea lor, a monedelor virtuale. Insa nimic nu este sigur, desi nici azi nu vedem folosirea lor – a criptovalutelor – pe scara larga.

Bitcoin a inceput sa creasca timid

Volatilitatea crescuta a criptovalutelor face ca ele sa fie nesigure – de fapt nesigura este investitia, caci pana la urma ce poti face cu ele pe termen lung? In niciun caz economii – parere personala, pentru ca eu daca vreau sa economisesc, ma gandesc la doua aspecte: fie sa creasca valoarea investitiei mele, fie sa ramana constanta, iar cand am nevoie de lichiditati, sa nu pierd prea mult, ba chiar sa castig pentru ca am tinut banii in Bitcoin [ de exemplu! ].

Asadar cine mai investe azi in criptovalute? In general visatorii, specialisti iin IT – cei care mineaza – si cam atat. Nu neg posibilitatea ca Bitcoin sa mai creasca, insa eu unul nu mai am incredere in modul asta de a economisi bani. Pe langa faptul ca nu stiu ce portofel sa folosesc, nici cat de rentabila este minarea valutelor virtuale, vad cum cei care au investit in noiembrie si au dat peste 6.000 de dolari pe un Bitcoin, azi au cu 2.000 mai putin. Asadar merita riscul? Poate pentru a te juca cu ei, ii cumperi la un pret si rapid scapi de ei la un pret mai bun, merita, insa pe termen mediu si lung ma indoiesc ca ai sa iesi pe plus cu o astfel de investitie!

Bitcoin

Bitcoin a început sa crească timid