Orange Romania contesta amenda de 14 milioane de euro

By | January 9, 2019

Orange Romania va contesta in instanta amenda de 14 milioane de euro primita de la Consiliul Concurentei pentru practici comericiale inselatoare. Mai pe scurt este vorba de trimiterea de SMS-uri clientilor Orange prin care le erau prezentate diferite oferte ale tertilor. Mai pe scurt mesaje nesolicitate. De fapt in proces este vorba de pozitia dominanta a prestatorului de servicii telefonice, ideea este insa ca Orange a incasat 1 miliard de euro si plateste 14 milioane, asa ceva mi-ar conveni si mie.

Orange Romania contesta amenda de 14 milioane de euro

Consiliul Concurentei a cosnsiderat ca Orange se foloeseste de pozitia sa dominanta pe piata pentru a trimite SMS-uri cu reclame clientilor sai. Nu stiu daca asta inseamna ca are mai multe sanse de a ajunge la public fata de alti operatori, sau ca mai bine ne cere direct consimtamantul sa primim aceste SMS [ conform GDPR ]. Inclin sa cred ca este vorba doar denumarul mare de abonati si de serviciul pe care-l ofera Simplus Invest SRL – aceasta din urma fiind limitata in a accesa clientii Orange.

Adica mai pe scurt nu faptul ca suntem bombardati noi cu SMS-uri este problema ci faptul ca o firma precum Simplus Invest SRL nu o poate face la nivelul la care-l face Orange! Pam, pam. Eu de exemplu primesc la infinit mesaje dela o publicatie de anunturi imobiliare, nu prea stiu cum sa fac sa stopez asta, dar nu ar trebui sa fac nimic, in contextul incare nici ca sa primesc nu am facut nimic! Cat de afectata va fi Orange Romania de amenda de 14 milioane de euro nu stiu, nici daca va avea castig de cauza in contestarea ei. Pe mine ma intereseaza sa scap de reclamele prin SMS! Ar trebui sa avem optiunea asta pe telefon? O setare ceva de la android, la fel ca la cookie?

Orange Romania

Orange Romania contesta amenda de 14 milioane de euro