Cum imi dau seama daca serviciile SEO sunt de calitate

By | October 18, 2017

Cred ca daca ai ajuns la noi pe site nu mai este cazul sa discutam despre ce inseamna SEO [ Search Engine Optimization ], in schimb putem sa analizam si sa vedem cum ne dam seama daca serviciile SEO sunt de calitate sau nu. In primul rand ar trebui sa stim ce anume sa cerem unui specialist sau unei firme de SEO, iar eu cred ca prima parte, analiza site-ului, ar trebui sa ne dea primul indiciu despre calitatea serviciilor pe care urmeaza sa le primim.

Cum imi dau seama daca serviciile SEO sunt de calitate

DA, multi ne spun ca au zeci de ani de experienta, desi evident ca SEO nu mai este ce era acum 10 ani, mai ales pe segmentul de piata din Romania. Azi SEO nu mai inseamna doar link-uri catre site, iar tu ar trebui sa mai stii ca fara a optimiza site-ul, performantele nu vor veni sau daca vor apare rezultate nu vor fi la fel de bune ca atunci cand site-ul este optimizat din punct de vedere SEO.

Pe ce pagina va trebui sa apar daca apelez la o campanie SEO? Evident ca pe prima pagina, preferabil TOP 3 sau macar 5, altfel nu prea conteaza – mai ales daca vrei sa castigi si ceva bani + trafic cu site-ul respectiv. Deci daca ai ales sa apelezi la o firma sau persoana pentru servicii SEO, cere-i sa iti faca un calcul de pret si sa-ti zica in cat timp vei ajunge la ceea ce vrei. Am vazut multi care promit pagina 2 sau 3, pentru ca uite – vezi tu, acum esti pe pagina 10! Gresit, deci daca esti pe 10 nu sunt decat doua variante, fie site-ul este nou sau nu este optimizat, sau mai grav – esti penalizat. Despre astea si multe altele ai putea sa-l intrebi pe Alin Manea, el este un freelancer SEO in care poti avea incredere si care cu siguranta te va ajuta sa-ti ridici site-ul acolo unde tintesti tu.

Acum sa vedem ce facem daca site-ul nostru este penalizat si cei la acre ai apelat au descoperit asta. Practic munca de a recupera un site dintr-o penalizare inseamna costuri mari si munca multa, asa ca cel mai bine ar fi sa renunti la site – domeniu si sa o iei de la zero. Asta ar insemna ori acelasi nume dar pe alt TLD, ori pur si simplu alt nume daca vrei sa ramai pe acelasi TLD [ se aplica pentru cei ce vor sa fie un site .ro ].  Daca nu esti penalizat ar trebui sa tintesti prima pagina in SERP, iar costurile sunt in functie de concurenta. A, dar s anu uit, pentru a fi pe prima pagina ar trebui sa stii ce cuvinte sau cautari long tail tintesti, nu-i asa? Aceste secrete si multe altele ar trebui sa ti le spuna firma sau persoana care iti va optimiza site-ul din punct de vedere SEO!