Cum rezolv Modern Setup Host 98-100% disk activity

By | October 18, 2018

Te trezesti intr-o dimineata dupa ce ai luat un laptop nou ca te uiti pe Task Manager si vezi ca ai Modern Setup Host 98-100% disk activity, desi ai un laptop modern, cu 8 GB de memorie RAM si cu un procesor i5 sau i7 din generatia a 8-a. Nu mai zic ca ai SSD, nu mai esti pe amaratul ala vechi de HDD cu 5.400 de rotatii. Si totusi ai reusit sa ajungi la rosu cu Disk usage! Oare ce e de facut? Cum scapi din necazul asta? Mai ales ca acest proces este al Windows-ului 10, deci nu ai instalat de fapt nimic pe PC/laptop. Nici macar nu ai avut timp, fiind un laptop nou cu o instalare noua si curata a sistemului de operare.

Cum rezolv Modern Setup Host 98-100% disk activity

Pasul 1: ai rabdare, de obicei la o instalare noua Windows 10 face o gramada de Update-uri, asa e cand ai luat kit-ul de Windows mai vechi, iar ei au imbunatari substantiale. O idee buna daca nu folsoesti fisiere din One Drive este sa dai STOP la syncing to OneDrive, ai scapat de multe probleme, mai ales daca ai o conexiune mai problematica la internet. NU inseamna neaparat o conexiune lenta, ci firma de interent isi cam face de cap, cand merge cand nu merge!

Pasul 2: Verifica cu un antivirus – de preferat sa nu fie free, desi aici cred ca am lovit in multi dintre voi, de ce sa dai an de an banii la o firma care nu garanteaza ca va gasi toate bresle pe PC/Laptopul tau? Cine are, sa-i traiasca, cine nu sa foloseasca BitDefender free sau AVG Free, sunt cat de cat calumea, iar daca alegi free trial complet, cred ca ai sanse mari sa fii acoperit!

Pasul 3: foloseste sfc /verifyonly  din cmd – cauti cmd si alegi sa rulezi ca administrator. Scrii comanda cu copy/paste asa cum am dat-o eu si verifica daca fisierele Windows sunt ok. Daca DA, stai fara grija, se vor rezolva si problemele tale in curand. Gasim impreuna cum. Teoretic ar fi cazul sa ti se pregatesasca laptopul pentru Fall Creators Update, daca e asa o sa vezi ca papa resursele si Dism Host Servicing Process, deci este clar. O sa treaca de la sine! Nustii cei chestia aia Fall Creators Update? Asta zice Microsoft ca o sa tescape de problemele de securitate pe viata!