Detalii despre montajul Hackintosh

By | November 11, 2019

Hackintosh” nu este un nume pentru o jucarie sau dispozitiv pentru copii, ci numele de argou Mac OS X, care este instalat nu pe un computer marca Apple, ci pe un computer obisnuit, da – da, un computer personal obisnuit. Va intrebati cum este posibil acest lucru? Si va vom raspunde! Acest lucru a devenit posibil dupa ce in 2005, Apple a inceput transferul dispozitivelor sale de pe platforma PowerPC pe o platforma x86 obisnuita. De atunci, “Maki” a inceput sa functioneze exact pe componente precum computerele obisnuite ale utilizatorilor obisnuiti. Si, anume atunci au inceput sa apara primii entuziasti, care au inceput sa incerce sa construiasca astfel de masini si sa instaleze sistemul de operare Lion pe un PC. Treptat, aceasta miscare a crescut si acum a castigat o anumita popularitate considerabila.

Daca dumneavoastra sau altcineva s-ar gandi sa cumpare sau sa construiasca un Hackintosh, el va avea imediat urmatoarele intrebari: “Este oare dificil sa faci acest lucru?”, “Cum functioneaza?” si “Va functiona oare normal si in mod sigur?”.

Puteti raspunde la toate aceste intrebari – Nu! Instalarea sistemului de operare Lion in acest moment a fost simplificata pur si simplu pana la incredibil si, prin urmare, a incerca acum sa va distrati cu instalarea Mac OS X pe aproape orice computer modern este posibil. Exista capcane la toate aceste manipulari? – Da, exista, adevarul este ca unele bucati de fier nu vor rula niciodata sub Mac OS, altele vor necesita pentru asta anumite calitati samaniste din partea utilizatorului. Dar marea majoritate functioneaza, ca sa zic asa, din cutie.

Procesul de asamblare si configurare a Hackintosh poate fi impartit in mai multe etape, dar mai intai va vom spune ce componente sunt cele mai utilizate pentru acest lucru.

1.Procesor.

Procesorul central este poate cea mai importanta componenta pentru o instalare de succes a Hackintosh. Unii utilizatori incearca sa construiasca un hackintosh pe un procesor AMD, de exemplu, Athlon-e, FX-e sau chiar procesorul din seria A. Merita mentionat imediat ca pe procesoarele AMD, este mai bine sa nu va asteptati la instalarea si functionarea normala a Hackintosh ci sa va indreptati atentia catre Intel. Desigur ca puteti incerca, exista corectii pentru procesoare AMD, dar cel mai bine este sa folositi procesoarele de serie: Intel Core i3, Intel Core i5 sau Intel Core i7. Va fi foarte bine daca daca in unitatea de sistem se va potrivi linia Skylake. In plus, unele procesoare Intel au un nucleu grafic integrat si este posibil sa nu fie nevoie sa cumparati o placa video externa. Procesoarele Intel sunt detectate corect in sistemul de operare Mac OS X, nu provoaca blocari si functioneaza bine.

2. Placa de baza.

Atunci cand alegeti o placa de baza pentru Hackintosh, exista cateva puncte importante care trebuie luate in considerare. Cel mai simplu si mai important dintre ele este ca placa de baza ar trebui sa accepte procesorul ales. In linii mari, puteti lua orice placa de baza de pe chipsetul Intel Z170 de la orice producator, fie ca este vorba despre ASUS, MSI sau Gigabyte. Aici este o chestiune de gust, cuiva ii place lumina de fundal si cineva are nevoie de un sunet mai bun.

Este mai bine sa nu luati componente ale generatiilor anterioare, pot aparea probleme de compatibilitate cu acestea.

3. RAM.

Pentru ca Hackintosh sa functioneze corect, este mai bine sa luati cel putin 16 GB, deoarece OS X necesita cel putin opt gigabyte pentru o functionare normala. Ca o optiune, puteti lua in considerare doua module de opt gigabyte cu o frecventa de functionare de 2133 MHz.

4. Stocarea datelor.

In prezent, instalarea unui sistem pe un hard disk nu mai este la moda, asa ca cel mai bine este sa luatin considerare optiunea cu SSD. Agitatia pentru aceste unitati a scazut deja si preturile s-au stabilizat. Principalul avantaj aici este ca viteza de lucru cu sistemul in sine poate creste de multe ori, in unele cazuri pana la 100%, iar alteori mai mult. Acest lucru este vizibil in mod clar la momentul pornirii. Pentru instalare, sistemul va avea o capacitate suficienta de 128 GB. Iar pentru stocarea tuturor datelor si a fisierelor este mai bine sa folositi un hard disk obisnuit, aici volumul este pur individual, cat de multe puteti nota, atat de mult trebuie setat.

5. Placa video

Decizia pentru o placa video nu este intotdeauna cea mai usoara sarcina, dar atunci cand asamblati Hackintosh aceasta intrebare este si mai acuta. Totul depinde nu de hardware-ul in sine sau de producatorul sau, ci de faptul daca software-ul Apple accepta sau nu aceasta placa video. Este mai bine sa aveti o placa video fie de la Intel, fie de la Nvidia, iar pentru aceasta din urma va exista o conditie – nu mai tanara decat seria GeForce GTX 6xx. Acceleratoarele grafice ale Nvidia sunt utilizate in Mac-urile originale, astfel incat introducerea lor in sistem este usoara. Daca alegerea a cazut pe acceleratoarele grafice Intel, va trebui sa le injectati prin Clover cand porniti sistemul.

Hackintosh

Detalii despre montajul Hackintosh