Instalarea dispozitivului de aer conditionat

By | February 1, 2016

Instalarea dispozitivului de aer conditionat

Inainte de achizitionarea unui aparat de aer conditionat, este important sa se cunoasca locul unde acesta va fi amplasat, atat unitatea interioara, cat si cea exterioara, cel mai recomandat fiind cererea sfatului specialistului. Aparatele de aer conditionat pentru locuinte dispun de un tub care conecteaza cele doua unitati a carui lungime variaza intre 3 si 15 metri, fiind suficient pentru majoritatea instalarilor.

In schimb, cu cat este mai lunga aceasta distanta, cu atat performantele obtinute vor fi mai modeste.Comparativ cu o instalare de 5 metri, una de 10 metri are o reducere a performantei de pana la 5%, in timp ce cele de 15 metri, de 10%.

Instalarea unitatii exterioare

Locul amplasarii unitatii exterioare este foarte important. Ventilatia corespunzatoare este esentiala, de regula, unitatea este amplasata pe un peret extern, astfel ca distanta catre unitatea interna trebuie sa fie cat mai redusa posibil. Daca aparatul de aer conditionat ieftin va fi folosit intens, una dintre recomandarile specialistilor este ca unitatea exterioara sa fie amplasata intr-o zona umbroasa, pentru ca diferenta dintre bataia directa a soarelui si umbra poate fi chiar si de 10 grade. In aceasta situatie, consumul de energie va fi cu pana la 20% mai mare.

Tehnologia inteligenta

Datorita faptului ca internetul si tehnologia se afla intr-o continua dezvoltare, astazi se regasesc o multime de posibilitati din care consumatorii pot alege. Una dintre acestea este controlarea aerului conditionat de la distanta, de pe tableta sau smartphone. Asadar, cei pasionati de tehnologie trebuie sa tina cont de acest aspect, daca isi doresc ca atunci cand ajung acasa camera sa fie deja racorita. De asemenea, alte avantaje propuse sunt:

 Programarea in functie de calendar

 Primirea alertelor prin e-mail cu privire la momentul inlocuirii filtrelor sau efectuarii verificarilor

 Localizare prin GPS

 Controlarea ce depinde de conditiile climaterice din regiunea consumatorilor

 Controlarea prin voce