Review HTC One mini

By | September 4, 2015

Am deschis rubrica de review cu o experienta persoanala, caci de curand am primit de la fiul nostru un smartphone HTC One mini. Am avut norocul ca baiatul meu sa devina pilot pe Airbus 380 in Dubai si cum ne tot intreba ce cadou sa ne faca, am zis: un kilogram de smartphone din Singapore, cand ajungi acolo. Evident ca cine stie cum sta treaba in oprasul port Singapore a avut ocazia sa vada ca poti cumpara orice produs fara logo – dar original, adica cumva luat din fabrica si scos la vanzare. Doar ca baiatul a mers la primul magazin din Dubai si ne-a luat un HTC One mini, pe care l-a trimis cu DHL-ulul.

Review HTC One mini

Ca sa fie clar d ela inceput, pana mai ieri aveam un telefon obisnuit, un LG K 501 destul de multumitor, desi va zic sincer ca duceam lipsa unui GPS pe telefon. Sotia avea un si mai vechi Nokia cu clapa, cadou la implinirea celor 40 de primaveri acum 10 ani. Deci chiar eram incantati sa avem un smartphone, doar ca nu ne induram sa-l cumparam. Iata ca micul HTC One mini a sosit in cutia lui in doua zile, l-am pus la incarcat si hai sa vedem ce avem. Prima remarca, bateria tine doua sau maxim trei zile fara a avea activata optiunea economisire activa.

In rest zic eu ca e ok, desi nu se compara cu HTC One – nu difera doar dimensiunile ci si caracteristicile (performantele). Daca varful de lance in 2013 este exact ceea ce si-au dorit cei de la HTC, varianta mini este o replica la dimensiuni mai mici la exterior si cu performante mai scazute la interior. Ecranul de 4,3 inch mi se pare rezonabil, nu sunt probleme – este chiar generos as putea zice. Problemele apar insa in soarele de afara. La HTC One mini, nu vezi pur si simplu nimic! Dar platesti mai putin, evident!

Evident ca si la partea de procesor suntem la jumatate, adica varianta de top ofera un quad-core, pe cand noi ne bucuram de un dual core care-si face totusi elegant treaba. Ce ma doare cu adevarat este faptul ca am doar 1 GB de RAM in loc de 2, cred ca se putea si era de folos, caci cei 16 GB pentru stocare nu ma deranjeaza, nu cred ca aveam ce face cu 32. Problema cea mai grava este la autonomie, evident datorita acumulatorului mai slab de pe mini, de doar 1800 mAh.

La final ce sa mai zic? Ca nu ma obisnuiesc cu modul de a raspunde la apeluri? Ca ma bucura starea vremii, vad prognoza meteo si e chiar buna? Dar stiti cum se spune: calul de dar nu se cauta in gura. Avem un smartphone, merge chiar ok desi la conectivitate cred ca avem o mica problema, acasa se conecteaza super ok, insa pe alte Wi-Fi cand merge cand nu merge. Banuiesc ca e vorba totusi de calitatea spotului, nu de telefon, am vazut problema asta la mai multi, desi cu un iPhone 6 parca nu au fost probleme niciodata!

HTC One Mini review

Review HTC One mini