Ce model de laptop sa aleg pentru acasa?

By | September 4, 2015

De curand am avut o discutie cu un vecin, stia el ca sunt inginer IT si a decis sa imi puna zeci de intrebari despre achizitionarea unui PC sau laptop. Asa ca am descoperit ca multa lume isi pune des intrebarea: ce sa cumpar – un calculator de birou sau un laptop? Raspunsul meu este in 99% din cazuri – laptop (notebook). Pana in 2005 am mers pe varianta calculator fara echivoc, de obicei un laptop era de cateva ori mai scump si performantele la jumatate. Azi stam cu totul altfel, performante si preturi asemanatoare.

Ce model de laptop sa aleg pentru acasa?

Desi HP a fost cumparat de chinezi, am mers pana acum pe mana lor – si eu si sotia avem cate un laptop HP, care au inlocuit vechile Samsung. Baiatul meu a ales un Asus pentru gaming, evident scopul fiind total diferit. Ce-mi doresc eu? Un laptop cu procesor minim doua nuclee – de preferat patru, frecventa peste 2 Ghz, minim 4 GB RAM, de preferat 8 si HDD peste 500 GB – sotia are 1 TB, desi nu vad la ce-i trebuie atrat de mult. Sfat: luati o varianta cu sistem de operare preinstalat – evident Windows. Eu am mers pe cumparare DVD cu Windows 8.1, la mine a mers ok, la sotie nu am gasit drivere oricat m-am straduit. Microsoft ma trimitea la producator, adica la HP si producatorul la Bill Gates. Asa ca daca nu vrei sa ai probleme, ia laptopul cu windows gata instalat – evident cu licenta!

Daca iti doresti o jucarie cu adevarat premium, poti opta pentru un notebook Apple. Evident, pretul este unul ridicat, dar pe deplin meritat. Daca nu stii ce model sa iti alegi, gasesti pe CelMaiBun.NET un ghid cuprinzator care te poate ajuta sa faci o alegere corecta.

Windows 10 sau Windows 8.1? Daca ma intrebi pe mine, aleg 8.1 – la 10 nu-mi place cum arata nici pagina de start si nici cum se prezinta browser-ul in varianta implicita. Asa ca desi Microsoft ma bate la cap sa imi fac un UpGrade gratuit de la 8.1 la 10, refuz cu incapatanare! Nu merge nici mai bine, in plus abia m-am obisnuit cu trecerea de la Windows XP la 8.

Laptop HP

Ce model de laptop sa aleg pentru acasa?