Mutarea unui domeniu de la un registrar la altul

By | September 4, 2015

De cate ori nu ai fost pus in situatia de a cumpara un site si evident sa-ti muti domeniul de la un registrar la altul. Motivele mutarii pot fi diverse, de la comoditatea de a administra domeniile si pana la motivatii personale. Desi nu recomand mutarea, pentru ca de multe ori costa, o sa incerc sa explic pe larg in ce consta acest proces. Nu am o experienta prea vasta in treaba asta, desi am domenii inregistrate la cateva firme de profil, cam tot ce cumpar este de la Godaddy ( in clipa de fata sunt 43 de domenii inregistrate la ei – am vandut 10).

Mutarea sau transferul unui domeniu de la un registrar la altul

Mutarea sau transferul unui domeniu de la un registrar la altul presupune ca dupa terminarea acestui proces veti plati taxa anuala pentru numele domeniului la noul registrar. Nu are nimic in comun cu mutarea de la o firma de hosting la alta. Atunci cand vrei sa devii proprietarul unui domeniu, el trebuie inregistrat, iar de obicei te uiti la pretul initial si taxa de reinoire. Cum spuneam, eu prefer Godaddy – plata in dolari nu euro, nu stiu de ce, dar se pare ca ei pun aceiasi valoare indiferent daca ai ales USD sau EURO, deci daca domeniul iTzone costa 3 unitati, ele pot fi euro sau dolari, asa ca evident prefer dolarii.

Primul pas: deblocati domeniul: Lock = Off! Apoi e destul de simplu, din pagina domeniului – acolo unde schimbati namserverele de exemplu, alegeti Account change. Totul este intuitiv, doar ca fiind vorba de alt registrar veti avea nevoie si de Authorization Code! Am vazut si cazuri in care trebuie sa actualizati datele proprietarului! Hai ca nu e greu, daca aveti probleme, lasa-ti un meaj si va ajutam noi!

Domenii web ieftine

Mutarea unui domeniu de la un registrar la altul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *