Samsung SCX 4100/4200 Jam 1 or no cartridge

By | March 1, 2022

Am o imprimanta veche Samsung SCX 4100 si am schimbat cartusul, imediat mi-a aparut eroarea Jam 1 or no cartridge. La prima vedere am facut totul ok, am scos protectiile, am introdus cartusul cu toner la locul lui si ce sa vezi? Eroare! Mai sa fie, sun la distribuitor, care evident adusese de prin China sau Ucraina cartusul asemanator cu cel original – care fie vorba intre noi, a tinut 16 ani [ din 2005! ]. Am zis ca e timpul sa ies la pensie, daca nu mai sunt in stare sa pun un cartus la o imprimanta. Doar ca de fapt trebuia impins mai puternic, nu pana la primul click ca la cel original.

Samsung SCX 4100/4200 Jam 1 or no cartridge

In mod normal eroarea Jam 1 or no cartridge apare doar daca e defect cartusul, in cazul meu a fost vorba doar de putina insistenta. Nu as fi crezut ca e asa, dar uite ca se poate. Eram 90% sigur ca am luat ceva defect, cand colo era doar ceva de slaba calitate. In mod cert nu mai gasesti drivere compatibile cu Windows 11, deci adio scanare, dar merge partea de imprimanta si copiator. Adica desi sunt destul de ieftine multifunctionalele, nu merita sa arunci ceva bun la gunoi.

Ai nevoie de o imprimanta noua? Recomand un multifunctional cu WiFi, fara fir la aparatul tau. Poti tipari de oriunde si cu orice dispozitiv ai la indemana. Iti recomand si un router bun, pentru ca daca nu vrei fire, ai necoie de o conexiune buna. Eu stau cu doua laptopuri, doua telefoane, o tableta si o imprimanta conectate la internet. La asta mai adaug un smart TV si un TV box. Nu e rau deloc, dar am fibra optica pentru internet, am viteza si am banda. Va recomand si voua aceste dispozitive, merita!