Cat castiga un freelancer in Romania

By | May 1, 2019

In Romania a inceput sa prinda moda asta cu freelancerii, adica nu te mai duci la munca ci stai acasa si iti cauti clienti pe FaceBook. Unii sunt de-a dreptul inventivi, de la cerut bani ca mamica cu 20 de copii si parasita de sot si pana la fete dispuse sa te invete sa slabesti instant de la 5 la 20 de kilograme. Astea din urma dau reteta numai in secret pe mesaj privat, ca sa nu slabeasca toti, sa mai fie si grasi si sa le faca ea poze sa vedeti cum o sa ajungeti daca nu va da ea reteta! O fi valabil si pentru barbati sau doar femeile pot slabi cu retete miraculoase?

Cat castiga un freelancer in Romania

Daca vrei sa castigi ca freelancer trebuie sa ai un plan de afaceri, daca mai vrei sa-ti faci si firma sau PFA ar fi ok, dar la noi majoritatea lucreaza la negru, de ce sa faci TU nota discordanta? A, nici statul nu e de partea ta, asta e o alta discutie, iti ia jumatate din venit, sa-ti treaca pofta de afaceri. Cei mai multi freelanceri sunt in domeniul IT, se ocupa de webdesign, content writing sau programare. Dar nu este o lista prea scurta, depinde de fiecare ce stie sa faca sau ce idei ii mai vin.

Ce inseamna sa fii freelancer?

Mai nou freelancer inseamna om fara serviciu, cam atat. Adica daca stai pe FaceBook si nu ai un servicu oficial, esti deja freelancer. Cat castiga fiecare? Pai in functie de noroc, pricepere si credulitatea unora. A, sa nu crezi ca am ceva cu ei, dar cand vad ca se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie, zic ca ar fi cazul sa mai fac si eu putina caterinca! Adica si eu daca ma las de munca devin freelancer, asta am vrut sa zic. Am un blog, scriu ceva gargara pe el si gata am o meserie liberala, ca avocatii. Mai pot fi vlogger, ca e mai la moda decat bloggingul.

Avantajele unui freelancer

Pai cel mai mare avantaj daca vrei sa devii freelancer este ca nu ai program, sef si poti sa lucrezi cand vrei si la ce vrei. In curand se pare ca vei putea sa lucrezi pe FaceBook, sa te ocupi de paginile celor cu bani. Dezavantaje? Ghici din ce traiesti in zilele in care nu incaseszi. Iar clientii nemultumiti o sa te faca de ocara pe interent. Asta e viata, nu risti nu ai ce sa castigi! Stiu un mosulet care e freelancer la 65 de ani, adica mai exact blogger!

câștiguri freelancer

Cat câștigă un freelancer in Romania