FaceBook implineste 15 ani de la lansare

By | February 5, 2019

Nu stiu de cad esti tu pe reteaua de socializare a lui Mark Zuckerberg , dar iata ca FaceBook implineste 15 ani de la lansare. Evident ca pe 4 februarie 2004 nu se stia nimic despre ea [ retaua FaceBook ], iar cine a vazut filmul despre cum a aparut cea mai raspandita retea de socializare cred ca a inteles cum a evoluat ea. Daca acum 15 ani toti foloseam Yahoo Messenger si evident serviciul lor de email, apoi treptat lumea a inceput sa descopere FaceBook iar azi cred ca nu exista cineva care sa aiba un smartphone si sa nu fie conectat la FaceBook.

FaceBook implineste 15 ani de la lansare

In 15 ani, The FaceBook a pornit din caminele de la Harvard unde Mark Zuckerberg, un student de 18 ani cauta o modalitate de a comunica mai eficient cu colegii, ajungand sa fie azi o retea intinsa pe tot globul. Din cei sapte miliarde de locuitori ai Terrei, peste doua miliarde sunt conectati azi la FaceBook. Nu exista afacere serioasa care sa nu are propria pagina de prezentare, iar colegii si prietenii sau toata ziua pe Messenger. Chiar daca unii mai folosesc azi Skype sau WhatsApp [ care printre altele apartine tot lui Zuckerberg ], baza ramane site-ul de socializare.

Scandalul din martie 2018 a afectat putin imaginea FaceBook, dar nu atat de mult incat sa vezi lumea renuntand la reteaua de socializare. Pana nu va avea un concurent real, nici nu cred ca va renunta cineva la ea. mai mult, Google+ se inchide in aprilie, deci nu a reusit sa faca fata concurentei, desi avea un avantaj major – GMail este inca cea mai populara platforma de email – cel putin in Europa. Asadar ieri FaceBook a serbat 15 ani de la nasterea sa, sa urmarim cum se va dezvolta in continuare, va ramane o platforma gratuita bazata pe distributia de reclama, sau se va incerca sa ne ia o taxa, pentru asi mari profiturile?

FaceBook 15 ani de la lansare

FaceBook împlinește 15 ani de la lansare