Galaxy S7 Edge si iPhone 6s Plus in lupta dreapta

By | March 11, 2016

Cele doua telefoane care se lupta pentru suprematie, Galaxy S7 Edge si iPhone 6s Plus au ales sa utilizeze camere foto similare, de 12 MP. Dar oare ambele ofera aceleasi performante sau exista o diferenta intre ele? Oare de ce coreenii de la Samsung au renuntat la senzorul de 16 MP si au ales sa puna unul mai mic? Nici camera frontala nu este diferita, ambele telefoane avand senzori de 5 MP. Prin uramre asemanarea dintre cele doua smartphone-uri este destul de mare, dar sa vedem in continuare ce difera.

Galaxy S7 Edge si iPhone 6s Plus in lupta pentru cea mai buna camera foto

Putina lume stie ca la o camera foto nu conteaza doar cati MP ( Mega Pixeli ) are aceasta, importanta este si apertura, adica cantitatea de lumina ce ajunge la senzor. Deci tinand cont de caracteristicile tehnice, Galaxy S7 Edge ar trebui sa fier mai bun decat ultimul model de iPhone. Dar este asa, sau nu? Mai ales ca si unghiul de vizibiltate al camerei este mai mare la telefonul produs de coreeni, deci la aceiasi distanta de filmare, acesta surprinde mai multe detalii.

Din testele facute se pare ca totusi iPhone ofera poze mai clare, cu nuante de culoare mai realiste, dar totusi diferentele nu sunt atat de importante ca sa poti trage concluzia ca americanii de la Apple conduc detasat. Concluzia? Nu ar trebui sa ne luam dupa camerele foto, ci mai degraba dupa alte caracteristici, sau dupa pret. Liderii mondiali in ceea ce priveste telefoanele de ultima generatie merg in acest caz umar la umar, neexistand de fapt un loc unu foarte clar!

Galaxy S7 Edge si iPhone 6s Plus

Galaxy S7 Edge si iPhone 6s Plus in lupta pentru cea mai buna camera foto