Desi multa lume crede ca ceasurile inteligente sun o inventie a secolului 21, primul smartwatch a aparut in anul 1972 si a fost realizat de compania Hamilton Watch. Chiar daca lumea nu prea le-a luat in seama, in anul 1998 a fost inventat si brevetat primul smartwatch cu sistem de operare Linux, urmand ca in anul urmator Samsung sa intre si el in competitie. Istoria ceasurilor intelgente ne duce la celebra firma Sony Ericsson, care lanseaza in anul 2010 primul model modern de ceas inteligent, cunoscut sub numele de ”Sony Ericsson LiveView”.
Primul smartwatch si evolutia ceasurilor inteligente
Modelul de smartwatch a celor de la Sony Ericsson nu era un ceas propriu zis, ci un ecran conectat prin Bluetooh la un telefon cu sistem de operare Android. De atunci a trebuit sa asteptam pana in 2014 ca acest tip de dispozitive sa devina un bun de larg consum, din ce in ce mai multe firme de prestigiu oferind acum diferite tipuri de ceasuri intelgente.
In 2015 Apple a lansat primul său smartwatch, vanzarile au intrecut asteptarile si asa am ajuns sa le avem azi in Romania, piata ceasurilor inteligente devenind din ce in ce mai atractiva. Chiar daca in America vanzarile au ajuns la aproximativ un milion de exemplare in primele zile de la lansare, in Romania ceasurile inteligente au inceput sa se vanda mai bine catre sfarsitul anului 2015, iar in 2016 deja aceste vanzari au intrecut asteptarile.
Evident ca magazinele online sunt raspunzatoare de aceasta explozie, iar cum modele precum iUni U8+ se vand la preturi ce abia daca depasesc 100 de lei, cine nu si-ar dori sa “se laude” cu un astfel de Gadget? Poti conecta la el orice telefon cu Android, are un ecran cu Touch Screen, permite convorbiri cu o durata de pana la patru ore si poate reda muzica in continuu timp de sase ore.
Modelul iUni S33 este putin mai scump si reprezinta sa zicem asa, versiunea cea mai costisitoare, cu un pret ce nu depaseste 400 de lei. Ecranul de 1.22 inch HD si memoria ce poate fi extinsa pana la 16 GB il transforma in cea mai buna varianta raportant pretul la calitate. Inclusiv la categoria autonomie sta bine, oferind posesorului pana la 24 de ore de functionare inainte de a necesita reaincarcarea, care dureaza maxim trei ore. Acum cu siguranta o sa stiti cat este ora, nu-i asa?