Laptop Assus merge greu de cateva zile

By | August 11, 2018

De ceva vreme observ ca laptopul meu merge din ce in ce mai greu, asta dupa ce am instalat inca un WiFi extern pentru a ma putea conecta la reteaua de 5 Ghz. Am incercat cateva trucuri, sa opresc procesul Superfetch – o chestie care papa din RAM si ar trebui sa faca laptopul sa mearga mai rapid, iar pentru Google Chrome am oprit autorefresh-ul automat la tab-uri. Cum simplu: mergi la chrome://flag si de acolo opresti #automatic-tab-discarding, asta-i tot! Pentru Superfetch apesi Win + R si scrii services.msc, apoi cauti procesul si de la proprietati dai disable.

Laptop Assus merge greu de cateva zile – rezolvare

Desi am crezut ca am rezolvat problema nu sunt absolut sigur, oricum Superfetch se incarca in memorie si ocupa ceva, fiind pe locul doi dupa memoria consumata, iar faptul ca Google Chrome nu mai opreste Tab-urile cand creste spatiul ocupat nu cred ca ma rezolva. Mai mult, nu inteleg de ce memoria ocupata de Chrome creste atat de mult. Ce stiu sigur este ca am cam luat teapa cu cei 4 GB de RAM ai laptopului, ar fi trebuit minim 8 si HDD SSD, cred ca deja nu mai facem fata cerintelor!

Daca ma uit in Task Manager observ ca am frecvent memorie utilizata peste 70% ceea ce ma supara. Culmea este ca la inceput laptopul a mers super de bine, apoi a incput sa se poticneasca, iar eu regret ca nu m-am uitat de la inceput la procese, desi este posibil sa sufar acum de la proaspetele UpDate-uri facute de Windows. O gramada de procese merg, iar eu obisnuit cu batranul Win XP, unde stiam ce face fiecare proces ma uit ca ala la poarta noua, fara sa stiu ce sa fac.