Locuri de munca in UK pentru romani

By | September 23, 2015

Credem noi ca una dintre obligatiile site-ului nostru este aceea de a informa cititorii cu toate noutatile ce apar zi de zi si au tangenta cu romanii si Romania. Este si cazul legii aprobate ieri de Parlamentul din Marea Britanie care prevede ca o persoana care nu este cetatean britanic va putea fi angajata doar daca stie la perfectie limba engleza. Personal zic ca e o treaba buna, sa stii limba tarii in care muncesti, dar sa ti se ceara documente doveditoare mi se pare cam exagerat. De ce? Pentru ca am prieteni englezi nativi care scriu mai rau ca mine in limba engleza si eu am luat doar 7 la testul de limba engleza de la IELTS. Adica ma consider destul de bun in ceea ce fac si am lucrat in UK destul ca sa stiu ca intre un examen si a te descurca e distanta mare!

Locuri de munca in UK pentru romani

Mai pe scurt daca vrei sa te angajezi in UK va trebui sa ai o dovada GSCE English, mai ales daca vrei sa lucrezi in sistemul bugetar. Cati analfabeti sunt in Marea Britanie? Conform unui raport facut chiar de britanici, peste 5 milioane – evident din cei 60 de milioane cati traiesc azi pe teritoriul regatului. Teoretic 10% din populatia nativa in UK este anafabeta, dar se cere de la romani sa vina cu diplome. O fi corect? Eu zic ca NU, sa se dea un test de cunoasterea limbii engleze la angajare mi se pare ok, dar sa scrii corect si sa ai diploma parca e putin cam exagerat, nu credeti?

Ma intreb ce note ar lua parlamentarii englezi la un tst de limba engleza ingognito, adica fara sa se stie cine sunt – la Oxford de exemplu? Se pare ca refugiatii aduc cu ei mai multe probleme decat isi imaginau europenii!

Jobs in UK