Noile licente Windows OEM cu razuire Activation Key

By | October 15, 2018

Am trait sa vad multe in ceea ce tine de Activation Key la Windows, mai nou trebuie sa razui, parca era mai ok cand primeai o cutie, ca era cu un flash USB, DVD, sau ce mai era, dar macar aveai un Key tiparit, acum imi dau seama ca probabil am facut o greseala, nu am vazut ca licenta este OEM nu Retail, deci va sta doar pe laptopul pe care-l pun prima data – o singura placa de baza! Cam aiurea sa fii pripit si sa nu citesti cu atentie ce iei, sa te uiti doar la pret!

Noile licente Windows OEM cu razuire Activation Key

Pana acum ma laudam ca sunt un IT-ist bun, dar dupa ultimile erori facute: laptop cu doar 4 GB RAM, HDD 1 TeraByte [ astea sunt teroare, se strica repede ], iar acum cuparart licenta Windows 10 Home OEM – zic eu ca deja varsta isi spune cuvantul!  Mai interesant este ca la aceste licente trebuie sa razui ca sa dai de Activation Key, ceea ce mi se pare o nebunie!

Am luat un laptop ASUS X542UF-DM143, Intel Core i5-8250U pana la 3.4GHz, 15.6″ Full HD, 8GB, SSD 256GB, NVIDIA GeForce MX130 2GB, Endless de la Altex, Toate bune si frumoase, doar ca sistemul de operare Endless trebuie schimbat cu Windows, iar eu am o licenta de Windows 8.1 pe care o sa incerc sa o pun si sa fac UpGrade la Windows 10, mai am un 10 retail pe USB stick, iar cu asta OEM sa vad ce fac – mai am una pusa pe un laptop ASUS, deci imi cam prisoseste.

Ce nu-mi convine la licentele astea OEM? Pai cand se strica PC-ul sa zicem – se duce placa de baza – pierzi licenta. Parca nu e cortect, mai ales daca pui aceleasi date ale posesorului. Pe site-ul lor scrie ca poti sa reinstalezi o licenta Windows 10 dupa modificari hardware – ideea de baza ar fi sa ai aceleasi date de instalare.

  • Dacă ați modificat hardware-ul și Windows 10 a fost preinstalat atunci când ați cumpărat PC-ul, poate fi necesar să achiziționați o licență nouă de Windows. Faceți clic pe Accesați Store și urmați instrucțiunile.

Mai pe scurt, cam aiurea. Eu zic sa faceti ochii mari cand achizitionati o licenta de Windows, mai dati 100 de lei si luati versiunea retaill si nu OEM! Scapati de o multitudine de probleme! Ideea de baza este ca aceste licente OEM nu sunt vandute de Microsoft, deci teoretic nu au nicio raspundere! In schimb mi s-a sugerat ca daca am fi o comunitate mai marisoara, care ar solicita anumite modificari, s-ar putea tine cont de doleantele noastre!