Orasul demnitatii din Chisinau sau viata la cort

By | September 10, 2015

Cel putin 200 de corturi au rasarit in PMAN – Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, lumea protesteaza si Jurnal TV transmite aproape toata ziua, Constantin Cheianu numai despre asta vorbeste – deja nea-m obisnuit cu stilul lui, o fi probabil ceva legat de fizica ( inertia fiind mare, numar de kilograme sporit si inaltine peste medie, forma aerodinamica a capului) – lumea isi pune sperante. Mai nou si Catalin Josan s-a mutat in cort, cred ca fratii Topa mor de ras, nu alta.

Orasul demnitatii din Chisinau sau viata la cort

Metoda protestelor la cort nu este noua si nici macar nu s-a inventat la Chisinau, acum cativa ani in Piata Universitatii din Romania se mutasera cateva mii de protestatari. Insa toti viseaza ori la revolutia din 1989 ori la ziua de 7 aprilie cand Voronin a avut demintatea de ase retrage. Se uita un lucru, Filat si Lupu nu au demnitate, deci daca va asteptati sa faca un pas inapoi, va aflati intr-o eroare!

Rezultatele dormitului in cort: fie pana la urma va cadea guivernul cu sprijinul lui Usatii, Shor si Dodon, fie nu se va intampla nimic. Varinata 1 cu alegeri anticipate: castiga strada, lipsa persoane pentru Parlament si Guvern, final ca in Grecia – Moldova va sta si mai rau, leul incadere libera, 30 de lei un Euro! Varianta 2 cu Dodon sau Shor pe post de prim ministru: inca 25 de ani de intuneric, adio Uniunea Europeana, Transnistri a in floare, Gagauzia statul si mai special, Balti oras liber de limba romana!

Varianta de compromis: justitie condusa de europeni, singura cale de a scapa de coruptie si de oligarhi. O parere, nu e neapart de urmat!

Catalin Josan in cort