Retete culinare pentru gravide

By | September 2, 2013

Perioda in care femeia este gravida este una foarte importanta, atat pentru mamica dar si pentru bebelusul ce va sa vina, asa ca alimentatia este unul din punctele sensibile, avand in vedere faptul ca mamica este foarte pofticioasa. Dar cum putem sa ne satisfacem poftele si totusi sa avem parte de retete sanatoase?

In afara de faptul ca meniul pentru o mamica trebuie sa fie sanatos, el trebuie sa fie in acelasi timp si echilibrat. Hai sa analizam putin cum se hraneste corect o femeie gravida, avand in vedere ca are nevoie de mancare pentru doua sau mai multe persoane.

Apetitul si sarcina

Organismul femeii gravide are nevoie de mai multa energie, deci de substante nutritive si calorii. Totul pleaca de la hipotalamus, in mod normal el este cel ce gestioneaza senzatia de foame a femeii insarcinate – dar nu numai.

In principal orice om are nevoie de  proteine, glucoza si lipide pentru a mentine organismul in conditii optime de functionare. Dar ce retete culinare alegem, pentru ca aceste substante sa fie suficiente in alimentatia noastra, dar in acelasi timp sa fie si sanatos atat pentru mama cat si pentru copilas?

Necesarul de calorii

In functie de greutatea mamei si de numarul de copii care se vor naste, numarul de calorii necesare ar trebui asigurate prin retete variate si echilibrate, care difera de la mamica la mamica. In mod normal, o mamica activa are nevoie de circa 2500-3000 de kcal/zi. Ce recomandam este – sa nu va lipseasca din meniul zilinic: cereale, legume, fructe, lactate si evident Carne de porc, de vita, de pui sau de peste. Nu trebuie uitate ouale: iar grasimile, uleiurile sau dulciurile trebuiesc reduse drastic.

dieta-gravide

Retete culinare pentru gravide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *