Retete Vegetariene

By | September 2, 2013

Cum am inteles ca printre cititorii nostri au inceput sa se inmulteasca vegetarienii, iata ca a trebuit sa facem o rubrica speciala si pentru ei. Nu vom face nici apologia vegetarismului si nici nu il vom critica. Ne vom margini la a da retete vegetariene cat mai variate si mai gustoase pentru cititorii nostri, ba chiar mai mult, vom aloca un spatiu amplu pentru lactovegetarianism, ovovegetarianism si alte tipuri de alimentatie mai speciala.

Pentru adeptii semi-vegetarianismului exista meniuri si retete speciale, mai ales ca unii dintre acestia exclud din alimentatie doar carnea rosie.

Am alaturat poza din dreapta tocmai ca sa vedeti cat de diversa poate fi o masa vegetariana, iar daca ne gandim ca exista o perioada de post, mai lunga sau mai scurta, este bine sa cautam cateva retete culinare vegetariene care sa ne fie pe plac.

Nu trebuie sa va fortati ca sa mancati ceea ce nu va place, nu va obliga nimeni sa mancati salam de soia, cand de fapt puteti manca diverse salate, foarte hranitoare si extraordinar de gustoase.

Incercati sa alegeti trecerea la o dieta vegetariana incepand de primavara si pana toamna, nu alegeti tocmai iarna pentru acest experiment. Asta pentru a avea la indemana legume si fructe proaspete, autohtone daca se poate.

Nu uitati ca cei mai multi adepti ai vegetarismului au o problema nu cu mancarea pe baza de carne, ci cu modul in care sunt crescute animalele de sacrificiu pe scara industriala. De cele mai multe ori ne trezim cu pui modificati genetic adusi de prin Brazilia, cu pulpele de 2-3 kilograme una. Nu tot ce este mare este si sanatos. La fel ca si legumele din super-market-uri care nu au nici un gust.

Retete vegetariene

Retete Vegetariene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *