Retete sushi

By | December 2, 2012

Prin intermediul prietenilor nostri din Japonia, am primit urmatoarea reteta de sushi, pe care speram sa o pregatiti si dumneavoastra acasa. Macar de poroba. Atunci când preparaţi sushi acasă, va trebui sa aveţi ingredientele necesare la îndemână, dar si sa va informati despre modul in care acestea se folosesc.

Aproape toate retetele de sushi contin orez si peste. Acesta este motivul pentru care ati gasit reteta la rubrica Retete Pescaresti.

Ingredientul principal este totusi orzul, iar dumneavoastra ar trebui sa stiti ca sushi este totusi o mancare destul de recenta char si pentru japonezi. De aceea este posibil sa faceti diverse variatiuni pe tema data, si sa va iasa un platou exceptional.

Nori este numele japonez al foilor de alge marine uscate și presate, folosite la prepararea rulourilor de sushi. Aveti nevoie neaparat de acsta daca v-ati apucat sa preparati sushi!

Peștele folosit pentru prepararea sushi-ului trebuie să fie proaspăt, aveti in vedere ca in general sushi se pregateste din carne cruda sau semi-cruda.

In general la pregatirea sushi se folosește doar pește oceanic, cele mai des folosite soiuri de pești fiind tonul, macroul, somonul și țiparul de mare. Deasemenea icrele sunt foart edes folosite in retetele de sushi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *