Samsung Galaxy 2010 – 2019

By | August 9, 2019

Primul Samsung Galaxy din seria S a aparut acum noua ani, si evident ca nu avea numar. Nu mai stiu cat costa, dar era anul in care deja erau pe piata telefoane ce meritau cumparate, desi versiunea Android 2.1 nu oferea mai nimic spectaculos. Pe vremea aia nici nu ma gandeam sa iau asa ceva, eram adeptul telefonului cu care iti suni clientii, trecusem de ceva timp de la desktop la notebook, dar evident ca ma jucam cu mouse pe el – ceea ce fac si azi! – deci chiar nu vedeam de ce asa investesc mai mult de 100 de dolari pe telefon. Asa ca ma jucam cu un Nokia habar nu am ce numar.

Samsung Galaxy 2010 – 2019

Asadar in 2010 Samsung S dadea prima lupta cu Apple si al sau iPhone, castigata devident de firma lui Steve Jobs. Nici camera foto nu era cine stie ce, am parca si azi prin sertare un aparat foto mai bun, cu peste 5 MP cati oferea primul Samsung Galaxy S. Smecheria este ca acea si o camera frontala, pe vremea aia ceva revolutionar. A urmat in anul 2011 Samsung Galaxy S II, cu cifre romane. A oferit un ecran ce crestea de la 4″ la 4,3″ – cred ca asa era si la am meu telefon Nokia. Incredibil dar adevarat, avea 1 GB de memorie RAM – ma intreb oare cat acea laptopul meu pe atunci? Asta in ideea ca abia acum am 8 GB pe Asus. Camera foto a crescut la 8 MP, deja ca un aparat foto de pe vremurile alea. Pentru camera frontala aveai 2 MP, mai mult decat am eu azi pe laptop.

Urmeaza cel mai vandut smartphone de pana azi – oare m-am exprimat corect? – ei bine, vorbim de Samsung Galaxy S3. A fost primul telefon din lume cu ecran HD, inseamna ceva nu-i asa? In 2012 aveai multitasking care fie vorba intre noi nu prea mergea. Asa ajungem la S4, un telefon cu ecran Full HD si cred ca era deja la mica distanta de rivalul sau iPhone. Asa am ajuns in 2013, iar cine l-a luat si daca mai merge, il poate folosi si azi.

Urmeaza o noua generatie de Samsung Galaxy, am ajuns la S 5. Adica cu un pas inaintea celebrului Galaxy S6 cu care ma laud eu de patru ani incoace. Vorbim de un telefon ce oferea o camera spate de 13 MP, enorm daca ne gandim la cele de azi. Telefoanele Samsung au incetat de atunci sa arate ca o savoniera, eram la un pas de telefoanele de azi. Evident ca deja aveam NFC pe smartphone, desi sincer eu nici azi nu folosesc optiunea. Nu uitati ca vorbim de primul telefon mobil rezistent la apa si praf. Nu mai zic de o multitudine de senzori, d ela temperatura si umiditate si pana la lumina, etc.

Am ajuns la primul senzor de amprenta pe telefoanele Samsung, care iti permitea sa-ti ie si pulsul. Dar senzatie a facut versiunea Edge, telefonul cu ecran curbat. Norocul a fost ca macar a fost updatat cu Android 7.0, dar atat! Asta e chestia care nu-mi place, la care adaug ca bateria nu se mai poate schimba. Despre S7 si S8 nu va zic azi, pentru ca va trebui sa le includem la review-urile de la Samsung Galaxy S10.

 Samsung Galaxy S

Istoria telefoanelor Samsung Galaxy S 2010 – 2019