Suveniruri romanesti

By | July 15, 2018

De câte ori nu te-ai întrebat de unde poți cumpăra suveniruri românești pe care să le duci prietenilor tăi străini atunci când alegi să pleci în vacanță sau să le faci o scurtă vizită?

Sigur că nu mă refer aici la acele suveniruri cu care toți străinii deja s-au obișnuit și pe care prietenii tăi cu siguranță le au. Nu mă refer nici la magneți de frigider și nici la brelocuri sau cărți cu peisaje, ci mă refer la acele obiecte unicat sau realizate manual de către artizanii sau meșteșugarii români.

E drept că în primul rând trebuie să găsești un magazin cu astfel de produse și din nefericire în marile orașe acestea sunt prea puține, iar produsele sunt cam aceleași peste tot.

Mai sunt câteva șanse să găsești câte ceva prin aeroport însă știu că vrei să îi surprinzi cu ceva nou, ceva autentic, ceva folositor. Nu te gândi la produse alimentare, pentru că sunt sigură că în mai toate marile orașe ale lumii, acolo unde există comunități mari de români, există și magazine cu produse tradiționale. Plus că producătorii au pus mână de la mână și s-au unit și în mediul online, facilitând astfel comerțul.

Eu îți propun să intri pe Traista Urbană, acolo unde poți găsi o varietate largă de produse ce pot fi oferite în dar celor dragi. Fie că vorbim de articole vestimentare, precum un tricou din bumbac sau chiar o broșă lemn motive tradiționale, fie că alegem obiecte numai bune de folosit și refolosit în călătorii precum un caiet de călătorii lucrat manual, sunt sigură că ai tăi prieteni străini vor fi extrem de încântați.

Specialiștii în domeniul turismului spun că anual se vând în România suveniruri în valoare de un milion de euro și deși poate părea o sumă mare, dacă ne comparăm cu alte țări vestice care au știut să își valorifice tradițiile, din păcate suma este una mult prea mică. Șansele de a crește această sumă și de a reuși să ne promovăm ca țară și ca valori, sunt că noi, cei care suntem aici, să ne îndreptăm cât mai mult atenția către producătorii români, să le cumpărăm produsele și să le ducem peste hotare pentru a le face cunoscute și acolo.

Sunt sigură că în momentul în care ai oferit în dar prietenilor tăi străini suveniruri originale și personalizate și ei la rândul lor le vor arăta mai departe și astfel procesul de conștientizare se va pune în mișcare și orice vizită nouă în România, se va lăsa cu un shopping tradițional pe cinste.