WordPress – 301 redirect htaccess

By | September 7, 2015

Ati avut probabil destul de des nevoie sa faceti redirect de la un site mai vechi catre unul nou, insa nu ati reusit de fiecare data sa faceti acest lucru corect, asa ca ma gandesc sa dau o mana de ajutor celor ce au site-ul pe platforma WordPress. Postarea corecta a codului va ajuta cititorii site-ului dumneavoastra sa nimereasca exact la pagina care trebuie, iar motoarele de cautare vor reusi sa inteleaga ca adresa s-a schimbat. Stergeti continutul fiserului .htaccess si inlocuiti cu codul de mai jos, merge ok si este verificat deja!

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^sitevechi.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.sitevechi.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://sitenou.com/$1 [L,R=301,NC]

Tot ce trebuie sa faceti este sa inlocuiti sitevechi si sitenou cu adresele site-urilor dumneavoastra si totul merge struna. Puteti folosi codul si pentru a face redirect de la varianta www catre cea non www sau invers. In sperranta ca tutorialele nostre va sunt de folos, va asteptam cu intrebari legate de WordPress si site-uri ce folosesc acest CMS.

Probabil ca mai sunt si alte coduri care te ajuta sa faci un redirect corect, insa eu il folosesc pe acesta pentru ca si intuitiv [ pentru cei care cunosc cat de cat programare ] face exact ceea ce ai tu nevoie.

Cat timp dureaza pana ce site-ul nou va primi aceiasi parametri ca si site-ul vechi? Bazat pe experienta de pana acun, pot spune cu certitudine ca dupa trei luni ar trebui sa vedeti rezultatele in cautari. Toate site-urile mutate cu acest cod postat in .htaccess sunt acum pe aceleasi pozitii in cautare, si vorbim aici de TOP 3 pozitii nu de afisari in pagina 2 sau 10!

Ghimpele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *