Beneficiile cafelei

By | January 25, 2014

Parerile cititorilor sunt impartite, unii considera cafeaua un deliciu iar altii un viciu. Hai sa vedem impreuna cateva din beneficiile pe care le poate aduce cafeaua de dimineata unui consumator moderat de cafea. Asa cum vom sustine mereu, consumul moderat este cheia unei sanatati desavarsite, indiferent ce consumam, de la friptura la palinca. Excesele de orice fel aduc numai necazuri.

Cafeaua contra diabetului

Studii recente au demonstrat ca daca veti consuma in mod moderat cafea in fiecare dimineata, riscul imbolnavirii cu diabet de tip 2 scade cu peste 90%. Tot recent s-a demonstrat ca riscul afectiunilor cardiovasculare scade simtitor daca vom consuma una sau maxim doua cesti e cafea pe zi.

Cafeaua poate ajuta si in cazul imbolnavirii de Parkinson, mai precis consumul moderat de cafea scade riscul de imolnavire. Desi inca nu s-a dovedit stiintific ca anumite efecte se datoreaza consumului de cafea, mai exact nu s-a putut gasi legatura dintre cafea si fenomen, s-a observat ca odata cu consumul de cafea scad durerile de cap. Totusi recomandam sa va masurati tensiune de fiecare data cand va doare capul, consumul de cafea si tensiunea marita nu sunt tocmai recomandate.

In cazul in care suferiti de xerostomie – adica aveti guura uscata, o gura de cafea face minuni, iar fibrele din cafea sunt de un real ajutor in procesul digestiv. Nutritionistii recomanda cafeaua deoarece contine mai multe fibre decat sucul de portocale, de exemplu. Vom reveni in curand cu noi studii legate de cafea, in cazul in care veti gasi interesant ceea ce v-am prezentat pana acum

Beneficiile cafelei

Beneficiile cafelei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *