Cautam MasterChef

By | February 5, 2014

Evident ca ne referim la doamne si domni care vor sa ne transmita retele lor preferate, sfaturi si de ce nu retete proprii, inventate de ei. Astazi o sa va dau un exemplu, legat de micul in care prepar eu salata de icre. Nu pot spune ca sunt cel mai in masura sa discut despre icre, fiind nascut in Tulcea, deci orasul unde icrele sunt un fel de mancare ce nu poate lipsi de pe masa.

Desi prefer icrele de stiuca, de cele mai multe ori cumpar sau gasesc in pestele pescuit de mine in weekend icre de crap si icre de caras. Am vazut zeci de retete, cea mai inedita mi s-a parut cea din Republica Moldova, unde icrele se fac la tava, prajite, asa cum prajim cartofii. Eu le prefer cu sare si ulei, batite cu mana sau cu mixerul. Secretul consta in a bate cu putin ulei, nu scapati prea mult, caci desi icrele absorb tot uleiul, daca e mai mult decat trebuie, icrele se taie. Nu e bai daca se taie la inceput, caci daca nu ai pus prea multe icre, poti sao iei de la inceput, adaugand icrele taiate peste cele bune. La sfarsit adaugi putia zeama de lamaie, iese ceva delicios. Ornate frumos, servite cu paine proaspata sau cu paine prajita, ceva exceptional.

De pastrat nu este o problema, avem deja un articol despre cum pastrez icrele, pentru a le gusta cat mai mult timp. Va urez pofta buna.

Salata de icre

Cautam MasterChef

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *