Ce sa-mi fac – site generalist sau de nisa?

By | September 4, 2015

Buna intrebarea, hai sa aflam si raspunsul la ea, daca este posibil. Noi detinem cateva site-uri generaliste, desi cand spui general nu este tocmai corect, pana la urma nu acoperi nici 10% din nisele posibile, mai corect ar fi un site fara nisa specificata. Sa luam Ghimpele.Info sau mai interesant, unsite destul de cunoscut, kLumea.Info si sa incercam sa vedem cat de generale sunt sau daca sunt. La ultimul chiar am lucrat destul de serios la lansare, acum suntem multumiti – la aproape un an a depasit 500 de articole si ne bucuram ca suntem recunoscuti dupa numele site-ului, desi cei din Moldova – mai corect zis Nata Albot ne cam taie rasuflarea la listarea numelui, ea fiind pe prima pozitie. Asa-i in tenis, nu poti fi primul la orice, dar nu ne lasam – luptam in continuare.

Ce sa-mi fac – site generalist sau de nisa?

Depinde de ce anume tintesti cu acel site: sa ai trafic si lumea sa te citeasca sau sa vinzi ceva. Daca raspunsul este sa vinzi – direct sau prin afliere, e cam tot aia, atunci eu zic site de nisa – sau mai eficient de micro-nisa, caci de obicei nisele clasice sunt cam “ocupate”, adica cu greu le depasesti in cautari, mai ales ca folosesc la greu AdWords. Varianta ta este micro-nisa sau lonk tail terms in cautare. Adica daca la pantofi de dama nu prea ai loc de firmele mari, cred ca iti gasesti usor loc pe o cautare de genul pantofi de dama la pret mic, evident e un exemplu nu-l luati mot-a-mot.

Revenind la site-urile generaliste, sa luam de exemplu portalul e4Ro – sta perfect la toate categoriile – doar la incasari sta ceva mai slab. De ce? Pentru ca e despre toate si orice, numai despre ceva concret nu ne spune. La ce-l folosim? Asa ca sa scriem si noi si sa avem un blog, bine cotat pentru content writing. In rest e cam varza, recunosc, de la design si pana la content.

site de nisa

Ce sa-mi fac – site generalist sau de nisa?