Cum pastrez icrele

By | December 4, 2017

Cum pastrez icrele ? Icrele curatate de pielita (nespalate cu apa), bine scurse, se pun separat, pe categorii, in borcane mici, din sticla, cu capac etans si se tin la frigider. Se amesteca, usor, fara a se bate, in borcan, cu sare grunjoasa (dupa gust, cca. 2 linguri rase de sare la un borcan de 330 grame). Se indeasa in borcan pentru a nu lasa goluri de aer si se pune deasupra putin ulei de floarea soarelui , din cea mai buna calitate. Icrele nu trebuie sa fie nesarate ca se strica. Nici prea sarate, ca te arde pe piept cand le mananci. Nu trebuie sa aiba apa, ca se baloseaza si se strica. Uleiul trebuie sa fie de calitate ca sa nu rancezeasca.

Icrele se scot de cu seara, din frigider si din borcan. Se intind pe o farfurioara, pentru a ajunge treptat la temperatura camerei (altfel risti sa nu se frece). Dimineata, le freci usor intai fara ulei, cu o furculita, apoi le pui intr-un vas din plastic si le freci cu mixerul, la viteza mica, adaugand ulei de floarea soarelui, in cantitati moderate, care sa fie absorbite imediat de masa care se freaca. Am incercat si cu ulei de masline . Nu iese ceea ce trebuie. Voi mai incerca, ar merita gustul. Cand icrele frecate, se umfla, se adauga in masa de icre frecate, sifon tinut la temperatura camerei, pentru ca icrele sa devina pufoase. Merge si cu apa minerala, proaspat deschisa sticla. Reusesti sa bati icrele cum trebuie, daca din 2 linguri de icre sarate, ai obtinut la final, cam un borcan de 330 grame, cu icre frecate.

Cum m-am nascut la Tulcea, si cum de mult sunt pelcata de acasa, duc dorul icrelor de crap, de caras sau de stiuca! Mereu mi-au placut dimineata, cu putina paine prajuta. Pofta buna!

Cum pastrez icrele

Cum pastrez icrele

Sursa: Totul despre peste si Icre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *