Ornamente din mar

By | June 4, 2013

Entuziasmati de succesul primelor articole legate de ornamentarea farfuriei, sau poate un pic exaltati de concursul Master Chef, am continuat azi cu un nou exemplu de ornament pe masa de bucatarie, incercand sa prezentam un mar.

Nu uitati sa postati pe pagina de FaceBook Ro Bucatar poze cu astfel de ornamente, mai simple, mai complicate, nu conteaza, important este sa avem cat mai multe idei, sa avem de unde alege un mod inedit de a orna o masa, festiva sau chiar micul dejun.

Cum se vede in imagine, avem nevoie doar de un mar, pe care-l taiem ca in poza alaturata si-l servim cu drag celor ce ne vin la masa.

Evident ca in cazul celor mai experimentati, sau mai curajosi, sunt modele mult mai interesante, cu care veti impresiona pe oricine. Pe sotie de exemplu, cand sambata dimineata, pe o tava, in timp ce ea abia face ochi, ii aduceti un platou cu mere decorate manual, pentru micul dejun.

Nu uitati, marul este un aliment foarte sanatos, indicat a fi consumat pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp. Si poate ar trebui sa ne reamintim proverbul: “un mar pe zi te tine departe de medic”.

Pe langa vitaminele A, B1, B2 si C, marul contine magneziu, fosfor, fier si potasiu, foarte necesare unui organism sanatos. Daca adaugam si faptul ca in coaja de mar gasim pectina, intelegem de ce marul este primull aliment cu care se hraneste noul nascut.

Cu speranta ca azi am dat o mana de ajutor in bucatarie, dar si ca v-am convins sa mancati macar un mar in fiecare zi, vom trece la oua, caci deja ne-au sosit cateva poze cu moduri originale de ornamente cu ou!

Design cu mere

Ornamente din mar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *